НОВИНИ

Стилияна Николова: Нямам търпение за новите си композици

години стилияна николова бронз многобоя световното художествена гимнастика
bnt avatar logo
от БНТ
15:05, 16.10.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската гимнастичка Стилияна Николова отново е у нас след кратка почивка и вече усилено работи върху своите нови съчетания и композиции, които ще представи през следващата година, а малко повече за тях тя разказа в предаването "Арена спорт".

През миналия месец 17-годишната грация спечели четири медала на Световното първенство по художествена гимнастика у нас, а след края на шампионата се прибра в родния ѝ Кайро, където се отдаде на заслужена двуседмична почивка.

"Да, бях си за две седмици в Кайро и успях да събера сили. Возих се на горещ балон, а това беше едно ново и интересно приключение. Ще ми остане незабравим спомен. Нямах страх от високото. Беше много приятно. По принцип съм фен на екстремните преживявания и обичам да разнообразявам в почивките си. През лятото най-често карам уейвборд, а семейството ми също често ми предлагат най-различни неща", сподели Николова.

Младата гимнастичка говори и за това какво я очаква през новия сезон и разкри, че няма търпение за новите си композиции.

"Разбира се, че има какво да се надгражда и ще работя. Ще се подготвяме стъпка по стъпка. Ще мислим нови съчетания, нови композиции. Предстои ни много работа в залата. Вълнувам се много за новите композиции. Една от тях, на лента, вече е готова. Опитваме се да намерим разнообразни музики, за да може и композициите да не са еднакви", заяви Стилияна.

Накрая 17-годишната ни гимнастичка коментира и дали вече гледа към Олимпийските игри в Париж през 2024 година, за които тя вече осигури една квота за България в многобоя след бронза си в тази дисциплина на световното в София.

"Нямам търпение за Олимпийските игри, но първо трябва да си завоювам мястото там. Искам да спечеля златен олимпийски медал, но на първо място си пожелавам да съм здрава", завърши Стилияна Николова.

Автор: Моника Симеонова

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Лазаров триумфира с титлата от турнира на ITF в Созопол
Александър Лазаров триумфира с титлата от турнира на ITF в Созопол
Обвиненият за убийство на жена в Славяново остава в ареста
Обвиненият за убийство на жена в Славяново остава в ареста