НОВИНИ

Валери Божинов за бъдещето си: Ще се запиша на курс за спортен директор, а по-късно и за треньор

валери божинов бъдещето запиша курс спортен директор късно треньор
bnt avatar logo
от БНТ
14:14, 16.10.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Вече бившият помощник треньор на Септември София Валери Божинов ще започне обучение за работа извън футболния терен, сподели самият той за зрителите на предаването "Арена спорт".

Дни, след като си тръгна от столичния тим от солидарност към Славко Матич Божинов разкри, че ще се запише на курсове в Италия за спортен директор, а по-късно и за треньор.

"Ще видя какво следва оттук нататък. Не съм мислел дали ще продължа да играя, ще правя ли бенефис и така нататък. Ще се запиша в Италия на курс за спортен директор. Смятам да изкарам и "А" лиценз за треньор. Стъпка по стъпка продължавам да се изграждам като човек и личност", заяви българският футболист.

Валери разкри и тайната затова как се е досетил, че България ще попадне в една група със Сърбия в квалификациите за Евро 2024, а след това коментира и шансовете на отбора ни за класиране на форума, както и работата на селекционера Младен Кръстаич.

"Как се сетих за Сърбия ли? Всичко е интелект. Силно пожелавам на всички момчета и на Младен Кръстаич да се класират на Европейското първенство. България има нужда да се класира, защото вече 20 години не сме играли на голям форум. Виждате, че сърбите в България виреят. Славко Матич също успя в Септември. Те не се страхуват от нищо. Идват и ти показват правилния път. Надявам се Младен Кръстаич да продължи да дава път на младите", заяви Божинов.

Бившият български национал говори и затова какво не е успяло да постигне неговото поколение с екипа на "лъвовете".

"Поколението от САЩ 94 предаде щафетата на Бербатов, Стилян, Мартин, може би и на мен. Жалко, че не успяхме да се класираме поне на едно световно. Бяхме длъжни да го направим", сподели Божинов.

Накрая Валери Божинов прогнозира и какво ще се случи до края на сезон в родната Първа лига.

"Надявам се Левски да спре хегемонията на Лудогорец. На правия път са. Според мен Лудогорец ще има голяма конкуренция. Да не забравяме и ЦСКА, и ЦСКА 1948, и Локомотив Пд. Това са 4-5 отбора, които са много изравнени. Надявам се в края на сезона да имаме нов шампион", завърши Божинов.

Автор: Илиян Енев

Цялото интервю с Валери Божинов гледайте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арена спорт, 16.10. 2022 г.
Арена спорт, 16.10. 2022 г.
Кирил Ананиев: Бюджетният дефицит през 2023 г. може да е по-малък от предвидените 6,8%
Кирил Ананиев: Бюджетният дефицит през 2023 г. може да е по-малък от предвидените 6,8%