НОВИНИ

Светльо Дяков с гордост гледа към изминалите 10 години

Светослав Дяков
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
14:25, 23.05.2021
Чете се за: 03:40 мин.
Футбол
Слушай новината

Бившият капитан на Лудогорец Светослав Дяков сподели след 10-те си неповторими години в клуба, че началото е било най-трудно. Футболистът повече няма да носи екипа на „орлите“, но за сметка на това е готов за ново предизвикателство.

Светослав Дяков се превърна в първия български играч със спечелени 10 поредни шампионски титли, при това с екипа на един и същи отбор. Той си спомни за своите паметни моменти с клуба в предаването "Арена спорт" по БНТ1.

„Както винаги, началото е най-трудно, за да стигнеш до върховете, трябва да се покатериш, а това е доста труден процес. Със сигурност не сме си мислили да станем шампиони, но имахме амбициите да сме сред водещите отбори. Когато бях на разговор с Кирил Домусчиев, още преди 10 години, той начерта доста сериозни планове, много амбициозни. Тогава си казах, че само 20% от тези неща да се сучат, ще бъда щастлив. А стана така, че ние преизпълнихме тези негови планове“, спомни си Светослав Дяков.

Усмивката на лицето на футболиста изгря още при следващия въпрос, свързан с първия му гол за Лудогорец: „Първият гол беше в Каварна, още първата година. От дузпа вкарах. А първият в евротурнирите – с Динамо Загреб в груповата фаза.“

„Първата титла беше изключително драматична. Радвам се, че я постигнахме, помня мача, напрежението, пълния стадион. Помня страхотния гол на Деко от фаул, още настръхвам. Втората титла беше също много драматична, но нещата вече не зависеха от нас. Очаквах Левски да победи, мислех, че класата на Левски ще вземе връх“, продължи Дяков.

„Любимите ми моменти са лудите европейски вечери на Лудогорец. Дузпите срещу Стяуа – това е може би най-заплетеният мач, който сме играли. Всичко беше като на филм. Шампионската лига е уникално усещане. Много високо стъпало е това. Всичко в Лудогорец става благодарение на колектива. В началото футболистите дърпаха клуба напред.“

„Имал съм 2 или 3 доста трудни момента с Лудогорец. Има много хора от клуба, които са ми помагали и са вярвали в мен. Радвам се, че толкова години бях част от това нещо. Тази приказка свърши, но със сигурност си тръгвам през парадния вход“, добави Светослав Дяков.

„И съпругата ми, и децата ми са ми голяма опора в живота. Не бих променил нищо, така е трябвало да се случи. Със сигурност съм направил грешки, гордея се с поведението си“, каза още бившият капитан на 10-кратния шампион, който най-вероятно ще продължи кариерата си в Пирин.

Водещият Илия Илиев отправи предизвикателство към Светльо Дяков за изпълнение на малки вратички. Кой победи, можете да видите във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдружникът на Божков поиска да го пуснат под парична гаранция
Съдружникът на Божков поиска да го пуснат под парична гаранция
Природозащитници почистиха Басарбовския манастир край Русе
Природозащитници почистиха Басарбовския манастир край Русе