НОВИНИ

Световните шампионки от Испания по футбол удължиха бойкота си

световните шампионки испания футбол удължиха бойкота
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:27, 19.09.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Състезателките от националния отбор на Испания по футбол, които станаха световни шампионки потвърдиха решението си да не играят за "Ла Фурия Роха", като смятат, че федерацията не може да изисква присъствието им.

"Това, което бе обяснено в комюникето ни от петък, е ясно и няма друга обяснение на твърдата ни воля да не бъдем в отбора. Тези декларации остават в сила", обяви в Туитър двукратната носителка на "Златната топка" Алексия Путеяс.

Петнадесет футболистки от състава, който триумфира на Мондиала в Австралия и Нова Зеландия, отказаха да играят повече за Испания, като искат пълна реформа в испанския футбол след скандала, предизвикан от принудителната целувка на вече бившия президент на федерацията Луис Рубиалес, наложена на Джени Ермосо.

Тяхното изявление идва като отговор на получените повиквателни от новия селекционер на "Ла Фурия" Монце Томе, която вчера обяви списък със състезателки, на които ще разчита за мачовете от Лигата на нациите срещу Швеция и Швейцария.

Наставникът обаче реши да не вика в състава Джени Ермосо с цел "да я предпази".

"Състезателките са много ясни за това, че става дума за стратегия за разделение и манипулации, за да ни стреснат и заплашат с юридически и финансови санкции. Да ме предпази от какво и от кого?", каза Ермосо, която играе в мексиканския клуб Пачука.

Испанките вече обявиха, че "ще проучат евентуалните правни последици от решението си, за да могат да вземат най-доброто решение за бъдещето и здравето си", след като някои испански медии информираха, че те могат да загубят лиценза си.

Състезателките от националния отбор на Испания настояват за още промени освен оставката на президента Луис Рубаилес и отстраняването на селекционера Хорхе Вилда.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карло Анчелоти: Искаме отново да достигнем до финала в Шампионската лига
Карло Анчелоти: Искаме отново да достигнем до финала в Шампионската лига
Столичната община: По проверяваните от АДФИ договори не е установена щета за бюджета
Столичната община: По проверяваните от АДФИ договори не е установена щета за бюджета