НОВИНИ

Тежък удар за България преди решителните квалификации за ЕвроБаскет 2022

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:16, 11.02.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Български баскетбол
тежък удар българия решителните квалификации евробаскет 2022

Гардът на Левски Лукойл - Венцислав Петков отпадна от групата на мъжкия ни национален отбор по баскетбол за подготовка за важните мачове в Латвия в края на месеца.

"Лъвовете", водени от Росен Барчовски, се събраха в Самоков за лагер до края на седмицата. В събота националите ще играят срещу лидера в класирането в НБЛ Рилски спортист, а в неделя ще излязат срещу Академик (Пловдив).

Петков е получил лека контузия, заради която трябва да почива, обявиха от щаба. На негово място към отбора в Самоков ще се присъедини Станислав Ваклинов.

Последните мачове от квалификациите за ЕвроБаскет 2022 ще се проведат през февруари. От 19 до 22 февруари четирите отбора от нашата група "Н" ще се съберат в "балон" в Латвия.

Както е известно Гърция и Босна и Херцеговина вече си осигуриха квота за Европейското първенство. България и Латвия са с актив от по една победа и три поражения до момента и в директен двубой ще решат кой ще заеме третото място в потока, което ще им даде право да участват на финалите в Чехия, Грузия, Германия и Италия.

Мачът с Латвия е на 20 февруари, а на 22 тимът ни ще търси реванш от Босна и Херцеговина. Мачовете ще бъдат излъчени пряко в ефира на БНТ 3.

Лагерът преди балона в Латвия ще протече в условия на строги правила за превенция на заразяването с COVID-19. Отборът ще лети за Рига на 15 февруари и ще се върне на 23 февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на организационния комитет на Токио 2020 подава оставка
Президентът на организационния комитет на Токио 2020 подава оставка
Кола падна от мост в София, има загинал (ВИДЕО)
Кола падна от мост в София, има загинал (ВИДЕО)