НОВИНИ

Тийнейджъри организират рок концерт в подкрепа на българския пилот Никола Цолов

никола цолов стартира гран макао
Снимка: A14 Management
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
11:30, 29.01.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

На 24 февруари във Варна ще се проведе специален рок концерт, организиран от група "DeatMag", който има за цел да набере средства, за да бъде подпомогната кариерата на българския пилот Никола Цолов, който се стреми да кара за втора поредна година във Формула 3.

Оказва са, че членовете на "DeatMag" - Мариела Йовчева (вокали), Цветан Чорбов (бас), Никола Шипошки, Лъчезар Бозевски, Мартина Геленова (китара) и Йоана Иванова (барабани) - са големи фенове на Формула 1 имат желание да помогнат на Никола в стремежа му да стане първия българин, участвал в най-престижния автомобилен шампионат.

"Аз и групата сме големи фенове на Формула 1. Още от самото начало това се появи като наш общ интерес. Гледахме състезанията, е... някой се радват повече, други не толкова. Началото на групата ни беше, когато Никола стартира кариерата си. Следим неговото развитие с огромен интерес. В момента, в който видяхме, че той събира средства си казахме - това е възможността да му помогнем да сбъдне мечтата си. Това е начин да покажем доброто в нас и да се развием като група, защото е голям проект", разказа барабанистката Йоана Иванова,.

"С концерта във Варна на 24 февруари искаме да съберем средства, така че Никола Цолов да може да продължи своята кариера. Цените на билетите са 15 лева. С този проект искаме той да започне втория си сезон във Формула 3. Надяваме се там отново да покаже на какво е способен и да бъде само в челните позиции, да се бори за подиуми, за победи. Искаме възможно най-скоро той да постигне целта си и да стане първият българин във Формула 1. Досега не сме имали възможност да се срещнем лично с Никола, но се надявам това да се случи скоро", добави тя.

Йоана Иванова разкри още, че любовта на групата към Формула 1 е причината да създадат и песен, посветена на най-бързия автомобилен шампионат на планетата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сериалът „Вина“ на БНТ отново с лидерска позиция в неделната вечер
Сериалът „Вина“ на БНТ отново с лидерска позиция в неделната вечер
Карнавалът във Венеция обръща поглед към екзотиката на Изтока (СНИМКИ)
Карнавалът във Венеция обръща поглед към екзотиката на Изтока (СНИМКИ)