НОВИНИ

Тодор Батков: Условен лиценз означава, че Левски все пак има лиценз, това с НАП е ексцесия

тодор батков условен лиценз означава левски все пак лиценз нап ексцесия
bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 24.05.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият мажоритарен собственик на Левски Тодор Батков присъства на церемонията по поднасяне на венци и цветя по повод 109-та годишнина на клуба и коментира условния лиценз, който получи "синия" клуб.

"Условен лиценз означава, че Левски все пак има лиценз. Дадено му е право на участие, но се следи отблизо ситуацията. Аз мисля, че това е заради ситуацията с НАП. Този проблем ще се реши, но трябва да се въведе ред, защото това с НАП е ексцесия", заяви Тодор Батков.

Той направи интересно разкритие за целта на бизнес клуб "Левски".

"Бях поканен в този бизнес клуб. Потвърдих, че ще се включа. Очакват приход от 15 милиона лева. Говорих с няколко души, които също имат възможности, те също са готови да помогнат. Това не е непосилно. Това са 150 левскари, които да платят по 100 000 лева. Мисля, че има толкова - аз познавам поне 15-20. Но трябва да се намери подход, да се говори с тях, да бъде запалено огънчето, което те носят в сързата си. Така е било, така и ще бъде в Левски - винаги се е помагало, помага се и ще се помага", каза Тодор Батков пред репортерите.

"Поводът е хубав. Това са 109 години от официалното създаване на Левски. Идеята се е зародила три години по-рано, това се потвърди и от държавния архив. Основателите обаче не са били твърде млади, даже малолетни по смисъла на закона и не са могли да получат регистрация. Преди 109 години е създадено едно от най-живите и най-истинските живи неща в България, което го има и до днес и ще продължи да живее", заяви емоционално адвокатът.

"Не мога да коментирам програмата на Сираков и защо не е тук. През годините и аз съм пропускал тържеството, когато не съм бил в България. На днешния ден само хубави неща. Левски го е имало, има го и ще го има Всичко сме направили каквото можем за клуба. Аз, Сираков, преди нас господин Чорни и Владо Грашнов, Карадочев - всички сме имали шанса да получим честта и отговорността да се грижим за най-популярния клуб - отборът на народа", каза още той.

"Обстановката в Левски не е добра и публиката трябва да се обедини. Но аз сега говорих с Боримиров и обстановката в отбора е нормална. За жалост трябва да се борим за четвъртото място, за да си осигурим бараж и евровиза, но се надявам, че ще дойдат по-добри времена", добави Батков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време и следобедни превалявания
Слънчево време и следобедни превалявания
Триумфът на Георги Господинов в Лондон - вижте кадри от церемонията (ОБЗОР)
Триумфът на Георги Господинов в Лондон - вижте кадри от церемонията (ОБЗОР)