НОВИНИ

"Toyota Gazoo Racing" окупира челната тройка в 9-ия етап на "Рали Дакар"

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:44, 11.01.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
toyota gazoo racing окупира челната тройка етап рали дакар
Слушай новината

Пилотите на "Toyota Gazoo Racing" завършиха на първите три места в 9-ия етап на рали "Дакар", който беше с дължина от 287 километра и се проведе около Вади ад-Давасир.

Най-бърз от всички беше победителят в надпреварата през 2009 година Жиниел Де Вилиерс от Южна Африка, който изпревари с девет секунди своя сънародник Хенк Латеган и с малко над минута Насер Ал-Атия.

За катарецът обаче по-важното е, че продължава да води уверено в генералното класиране с аванс от малко над 39 минути пред Себастиан Льоб, който днес остана 5-ти.

На 3-та позиция пък необезпокоявано продължава да се движи Язид Ал-Раджи, чието изоставане от лидера вече е близо един час.

При мотоциклетите за пореден път от началото на ралито имаше смян на водачеството, като новият лидер е Матиас Валкнер от Австрия, който се състезава за отбора на КТМ. Той има преднина от 2:12 минути пред досегашния водач Сам Съндерланд. Днешният етап пък бе спечелен от Хуан Игнасио Корнехо.

При камионите Едуард Николаев беше най-бърз днес, с което съкрати изоставането си от лидера в генералното класиране и негов съотборник Дмитрий Сотников. Двамата са разделени към момента от 8:51 минути.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа между три тира на прохода Хаинбоаз
Катастрофа между три тира на прохода Хаинбоаз
Кирил Петков назначи нов зам.-министър на туризма
Кирил Петков назначи нов зам.-министър на туризма