НОВИНИ

"Трипъл-дабъл" на Йокич помогна на Денвър да надвие Маями у дома на старта в битката за титлата в НБА

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:25, 02.06.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
трипъл дабъл йокич помогна денвър надвие маями дома старта битката титлата нба
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Денвър Нъгетс победи Маями Хийт със 104:93 като домакин в първия двубой между двата тима от финалната серия на НБА, която ще определи новия шампион в шампионата.

В своята зала "Бол Арена" в Денвър Нъгетс, вдъхновени от сръбската си звезда Никола Йокич и канадеца Джамал Мъри, изнесоха много силно първо полувреме, в чийто край те стигнаха до аванс от 17 точки при 59:42.

След почивката домакините продължиха да доминират на паркета, като в един момент преднината им прехвърли 20 точки, а преди последната четвърт резултатът беше 84:63 в полза на шампионите в Западната конференция.

В хода на последните 12 минути "горещите" стопиха част от пасива си, но въпреки това баскетболистите на Денвър не допуснаха да се стигне до изненада и се поздравиха с крайния успех.

Над всички за победителите бе Никола Йокич, който завърши с "трипъл-дабъл" - 27 точки, 10 борби и 14 асистенции, а Джамал Мъри също бе на висота и приключи с "дабъл-дабъл" - 26 точки и 10 асистенции.

От другата страна Бам Адебайо се отчете с "дабъл-дабъл" след 26 точки и 13 борби, но проблемът за "горещите" бе представянето на Джими Бътлър, който пропусна повече от половината си стрелби и в крайна сметка реализра едва 13 пункта.

Вторият двубой от битката за титлата между Денвър и Маями е отново в залата на Нъгетс на 5 юни (понеделник) рано сутринта българско време. Играе се до 4 победи от 7 мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демерджиев: МВР установи дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите
Демерджиев: МВР установи дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите
С декларации депутатите почетоха паметта на Христо Ботев
С декларации депутатите почетоха паметта на Христо Ботев