НОВИНИ

Тухел: Това бе една невероятна битка

Томас Тухел със семейството си
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:55, 30.05.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Челси Томас Тухел засипа своите играчи с похвали след победата над Манчестър Сити с 1:0 във финала на Шампионската лига.

Малко повече от четири месеца след идването си на "Стамфорд Бридж" германският специалист донесе най-престижния европейски клубен трофей на "сините".

"Бях толкова благодарен, че за втора поредна година съм във финала, но този път усещането бе различно. Казвах на хората, че е различно. Това бе една невероятно тежка, тежка битка. Днес бяхме решени да спечелим трофея. Искахме да сме камъчето в обувката на Сити. Казах на всички да дадат всичко от себе си и да са по-смели с топката", коментира Тухел, който миналия сезон загуби финала с ПСЖ от Байерн Мюнхен.

"Кай Хаверц беше силен и отново си свърши работата. Той има голямо сърце", допълни Тухел относно автора на единственото попадение в мача.

"Не знам какво да кажа, чаках дълго време за това. Работих 15 години за този момент и сега той настъпи. Искам да благодаря на семейството си, на родителите, на баба ми и на приятелката ми. Не знам какво повече да кажа", сподели самият голмайстор - Хаверц.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеп Гуардиола: Тъжни сме, но ще се завърнем
Пеп Гуардиола: Тъжни сме, но ще се завърнем
Товарен кораб успешно стигна до китайската орбитална станция
Товарен кораб успешно стигна до китайската орбитална станция