НОВИНИ

Убедителни победи за лидерите в двете Конференции на НХЛ Бостън и Лас Вегас

убедителни победи лидерите конференции нхл бостън лас вегас
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:01, 29.10.2022
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

С гол на капитана Блейк Уилър 32 секунди след началото на продължението Уинипег се наложи с 3:2 над Аризона като гост. Срещата беше дебют за отбора на Аризона Койотис в новата им Мюлет Арена в град Темпе.

Тимът на Койотис стартира сезона с шест поредни гостувания, преди да се върне в намиращата се в пустинята зала. И 5000 души, които изпълниха трибуните бяха щастливи да видят как Кристиян Фишер вкарва два гола в първата третина на срещата след 16 минути игра.

Но гостите от Канада върнаха едно попадение още преди края на първата част, дело на Коул Перфети, който се разписа след самостоятелен пробив. След като през втория период попадения нямаше, Джетс стигнаха до равенството 2:2 в 8:34 минута чрез Майк Шийфеле, който засече подаване на Уилър.

И в 32-ата секунда на допълнителното време Уилър се разписа, след като Пиер-Люк Дюбоа излезе срещу един защитник и му подаде, за да влезе шайбата за трети път в мрежата на Карел Веймелка. Вратарят на гостите Дейвид Ритич също направи няколко отлични спасявания, в това число и в началото на продължението, като общо приключи с 19 отразени удара.

Уинипег събра с победата 10 точки и се нарежда на 2-о място в Централната дивизия, докато Аризона е на последната позиция в същия поток с 5.

Лидерът в Източната конференция Бостън Брюинс разби с 4:0 Калъмбъс Блу джакетс като гост и има 16 точки, с 6 пред Филаделфия и Ню Джърси. Вратарят на победителите Линус Улмарк спаси 30 удара за петия си шътаут в кариерата.

Головете за победителите вкараха Чарли Койл, Мат Гжелчик, Джейк Де Бръск и Дейвид Пастранак.

Ню Джърси Девилс, който поделя лидерството с Филаделфия в Столичната дивидия, се наложи с минималното 1:0 над защитаващия титлата си отбор на Колорадо. Джак Хюс вкара единствения гол в началото на третия период, след като се възползва от численото превъзходство на тима си. Вратарят Витек Ванечек спаси 24 изстрела и записа първи шътаут (мач без допуснат гол) с екипа на Дяволите.

Лас Вегас, който е водач в Западната конференция, също се поздрави с категоричен успех – 4:0 над Анахайм. Уилям Карлсон се отличи с гол и асистенция, а Логан Томпсън спаси 29 изстрела на вратата. За него Томпсън това е втори пореден мач през сезона без допуснато попадение.

Всички резултати от първенството на НХЛ тази нощ:

Лас Вегас – Анахайм 4:0
Каролина – Ню Йорк Айлендърс 2:6
Калъмбъс – Бостън 0:4
Ню Джърси – Колорадо 1:0
Ванкувър – Питсбърг 5:1
Аризона – Уинипег 2:3 след продължения

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всички гранични пунктове на българо-турската граница няма да пропускат автомобили тази нощ
Всички гранични пунктове на българо-турската граница няма да пропускат автомобили тази нощ
Пощенска марка, посветена на 100-годишнината на легендарната Стоянка Мутафова
Пощенска марка, посветена на 100-годишнината на легендарната Стоянка Мутафова