НОВИНИ

Улиците в София са почистени, няма затруднения заради снеговалежа

bnt avatar logo
от БНТ
07:03, 13.12.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Няма затруднения при почистването на улиците на София от снега, заяви директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов.

"Няма затруднения за придвижване, обходихме и високите части на София, навсякъде условията са нормални и пътищата са обработени. Продължаваме да сме на терен със снегопочиставщите фирми, засега прогнозата е благоприятна и снеговалежи се очакват отново утре вечер", каза Иванов.

Над 110 снегопочистващи машини са извършвали обработки на пътищата в София тази нощ. След началото на снеговалежа вчера, на цялата територия на Столична община са направени обработки със смеси срещу заледяване.

Във всички райони са обработени трасетата, по които се движи градския транспорт, основни улици в кварталите, Южната дъга на Околовръстния път, стръмни участъци и общинските пътища.

В София започнаха обработки срещу заледяване заради валежите от сняг

В Природен парк "Витоша" са опесъчени планинските пътища "Драгалевци – Алеко" и "Бояна – Златните мостове". В момента се извършват частични обработки срещу заледяване в някои райони като „Панчарево", "Кремиковци", "Младост", "Връбница", "Подуяне", "Люлин".

Към момента градският транспорт изпълнява всички свои обичайни маршрути.

Работата на почистващите фирми се контролира от екипите на Столичен инспекторат. Зимната обстановка на територията на София се следи. Обходи на терен извършват и екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция".

Столична община напомня на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия, и да карат със съобразена скорост.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почти половината студенти в страната учат и работят едновременно
Почти половината студенти в страната учат и работят едновременно
С около 15% са поскъпнали резервациите за Нова година, търсенето обаче остава сериозно
С около 15% са поскъпнали резервациите за Нова година, търсенето обаче остава сериозно