НОВИНИ

"US Open" ще има нов шампион! Надал се отказа да участва заради пандемията от COVID-19

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
09:21, 05.08.2020
Чете се за: 01:30 мин.
Голям шлем

Световният номер 2 Рафаел Надал няма да участва в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис заради притеснения, свързани с пандемията от COVID-19, разкри самият испанец в "Туитър".

"След много размисли реших да не участвам тази година на Ю Ес Оупън. Ситуацията е много сложна в световен мащаб, случаите на коронавирус нарастват, изглежда все още нямаме контрол над вируса", каза той в социалните мрежи.

"US Open" стартира на 31 август на Флъшинг Медоус в Ню Йорк, като организаторите са категорични, че турнирът от Големия шлем ще се състои при закрити врати, независимо че САЩ е най-засегнатата от заразата страна в света, с над 150 000 жертви и 4.8 млн. потвърдени случая към 4 август.

Испанският левичар, който спечели 19-та си титла от Шлема именно в Ню Йорк миналата година, призна, че е взел решение, което "никога не искал да взима".

"Знаем, че редуцираният тенис календар е варварски тази година след четири месеца прекъсване - осъзнавам го и благодаря за усилията им да направят всичко възможно, той да се състои. Видяхме по-рано през деня решението за отмяната на турнира в Мадрид".

"Уважавам ЮСТА, организаторите на Ю Ес Оупън и ATP за това, че се опитват всячески да проведат събитието за играчите и феновете пред телевизионните екрани. Това е решение, което никога не съм искал да взимам, но реших да следвам сърцето си сега и на този етап не бих искал да пътувам", добави Надал.

Очаква се Надал да вземе участие в любимия си Ролан Гарос, където 34-годишният Матадор гони рекордна 13-а титла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трус от 3,2 по Рихтер в Смолянско
Трус от 3,2 по Рихтер в Смолянско
Няма арестувани при блокадата на АМ "Марица"
Няма арестувани при блокадата на АМ "Марица"