НОВИНИ

Уволниха треньор по американски футбол, отказал да се ваксинира

топка американски футбол
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 19.10.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът по американски футбол на университeтския отбор в щата Вашингтон Ник Ролович бе уволнен от тима си, поради отказ от ваксинация.

Наставникът на "пумите", които се подвизават в елитната дивизия на колежанския футбол, е сред най-високоплатените мениджъри в първенството. Той и четиримата му асистенти бяха освободени поради неспазване на щатските мерки, които гласят, че само напълно ваксинираните работници могат да изпълняват задълженията си.

През август губернаторът на щата Джей Инсли обяви, че всички работници могат да запазят работните си места, само ако са получили и двете дози на ваксината за коронавирус. В понеделник беше крайният срок, в който всички да се ваксинират или да представят медицински или религиозен документ, с който отказват ваксината.

42-годишният специалист, който до момента получаваше 3,1 млн. долара годишно, бе подал документи за отказ от ваксинация, поради религиозни причини.

Още от самото начало треньорът бе заявил, че отказва ваксината, поради лични причини. “Всеки човек, включвайки треньори, играчи и персонала на клуба, може сам да реши дали да се ваксинира”, коментира той.

От университета съобщават, че 90% от персонала и 97% от студентите са ваксинирани.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Максимални температури от 15° до 20° днес
Максимални температури от 15° до 20° днес
Pet Shop Boys идват за първи път в България
Pet Shop Boys идват за първи път в България