НОВИНИ

В Англия ще има фенове на финалите в двете купи

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
19:02, 04.04.2021
Чете се за: 00:35 мин.
Футбол
англия фенове финалите купи

Планът да бъдат допуснати фенове на финалите в Купата на Лигата и Купата на Англия бе одобрен и решението вече е официално.

Финалът в Купата на Лигата между Тотнъм и Манчестър Сити ще бъде тестово събитие за допускане на голям брой зрители. На двубоя на "Уембли", който ще се проведе на 25 април, ще могат да отидат 8000 привърженици. Част от билетите ще бъдат дадени на двата клуба, а останалите ще получат жители на лондонския квартал Брент, където се намира стадион "Уембли", и работници в сферата на здравеопазването.

На полуфинала за ФА Къп между Лестър и Саутхамптън на 18 април ще бъдат допуснати 4000 зрители, а финалът за Купата на Англия на 15 май ще може да приеме 21 000 привърженици.

Обсъжда се и вариантът на тези мачове да бъде изпробвана схема с Covid паспорт. Тя включва на пропуските да бъде показвано дали човекът е ваксиниран, има негативен тест или естествен имунитет.

Тези мачове са три от деветте събития в спорта и изкуството, които ще дадат ключова информация и ще бъдат анализирани в търсене на подходящ подход за безопасно завръщане на хората на подобни събития.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Провеждането на "Ролан Гарос" е под въпрос
Провеждането на "Ролан Гарос" е под въпрос
Разследване на БНТ: Един избирател успя да гласува в две секции
Разследване на БНТ: Един избирател успя да гласува в две секции