НОВИНИ

В Бургас организираха дарителска акция за пострадалите от село Воден

В Бургас организираха дарителска акция за пострадалите от село Воден
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Елеана Цанова
11:30, 20.07.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Дарителска кампания в помощ на хората с опожарени домове в ямболското село Воден организираха в Бургас. Призив в социалните мрежи отправи Мариана Русева, която има наследствена къща в опожареното село и изрази готовност да транспортира даренията с личния си автомобил.

В акцията се включиха множество бургазлии, като за по-малко от денонощие се събраха десетки чували с дрехи, завивки, обувки и пакетирани храни за крайно нуждаещите се. Събраните помощи ще бъдат раздадени още днес на пострадалите в село Воден.

"Да им предоставя всичко това, което тези хора в Бургас за нямаше и 20 часа донесоха и напълниха колата ми. Безкрайни благодарности за тях, че ми донесоха част от домовете си в колата, за да ги транспортирам до хората, чиито домове вече за съжаление ги няма", коментира Мариана Русева, инициатор.

"Аз съм от ямболския край и познавам село Воден. Хората, като гледам, без къщи са останали, без нищо. Как няма да им помогнем? С пари, с дрехи, с каквото можем и пак ще помогнем. Държавата малко може би ще помогне, но кой знае кога ще им отпуснат по някой лев. Но сега в момента хората са на пътя, нямат дрехи, нямат нищо, нито храна имат", добави Недка Иванова, дарител.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое изчисти дълговете си към държавата
Берое изчисти дълговете си към държавата
Виктор Бодуров остава в Добруджа 07
Виктор Бодуров остава в Добруджа 07