НОВИНИ

Атанас Атанасов: Очевидно отиваме на следващи избори

bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 20.07.2024
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

"Политическата нестабилност е най-сериозният проблем за България в настоящия момент и за съжаление в този парламент тя няма да може да бъде разрешена. Очевидно отиваме на следващи избори". Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Според него колкото колкото повече политици ходят на засегнатите от пожари места, толкова повече се политизира темата.

"Има системни недостатъци в работата на българските институции и на първо място - на МВР. Тук не е въпросът ние да се фиксираме върху вътрешния министър, който освен всички други недостатъци, показа, че е некомпетентен. Би трябвало да има координирани действия на институциите, но най-важното нещо е да бъдат навременни".

Попита с какво премиерът, министърът и президентът са помогнали на хората, като са отишли там.

Атанасов смята, че е изпуснат моментът за адекватна реакция, защото защитата трябва да бъде и за живота, и за имуществото на хората.

"Реформата в сектора за сигурност е изключително важна. И в конкретния случай също имаме проблем, защото кои са тези институции, които трябва да доловят наличието на рискове за националната сигурност, които да не се превръщат в заплаха, включително и ДАНС, защото тя има своето покритие там. Къде са оперативните служители на ДАНС, които да предвидят тези рискове?"

Според него президентът Радев е трябвало да свика КСНС и да се направи анализ на дефектите и пропуските в действията на институциите.

"Г-н президентът днес отишъл в родния си край да се снима - това наистина е популизъм".

Атанас Атанасов коментира, че други партии правят опити за разделение в ПП-ДБ и го сравни разцепването на Реформаторския блок.

"Ухажват се "Демократична България" какви разумни и добронамерени хора са и какви били "Продължаваме промяната". Няма да ви мине номерът, дами и господа, коалицията е сплотена".

Техническият кабинет с втория мандат, предложен от ДБ, е бил възможност за разчупване на ледовете между политическите сили в парламента, смята Атанасов и не изрази надежди, че следващият парламент ще бъде много по-мобилизиран.

"Тук вече се изисква сериозно лидерство от хората, които представляват политическите сили. Сега сме се заградили с едни телени огради, поглеждаме се и дори не си говорим. А хората очакват от нас да преодолеем тези противоречия и да се създаде мнозинство, което да излъчи правителство".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трети ден продължава борбата с пожара над Кърнаре
Трети ден продължава борбата с пожара над Кърнаре
Президентът за пожарите: Когато държавата се мобилизира, могат да се потушават бедствия
Президентът за пожарите: Когато държавата се мобилизира, могат да се потушават бедствия