НОВИНИ

В Олимпийския музей в Лозана беше открита статуя по повод 50-ия юбилей на Световната федерация по олимпийско таекуондо

Събитието откриха президентът на МОК Томас Бах и президентът на Световната Таекуондо Федерация Д-р Чо, а сред присъстващите беше и президентът на БФТ и вицепрезидент на ETU Слави Бинев.

bnt avatar logo
от БНТ
14:23, 21.11.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Исторически момент беляза Олимпийското таекуондо в Лозана, Швейцария. По време на честването на 50-ия юбилей на Световната Федерация, в Олимпийския музей беше открита статуя посветена на Таекуондо.

„Спорт на надеждата и мечтите“ е надписът на монумента, който е в непосредствена близост до Олимпийския огън и паметника на основателя на Олимпизма Пиер Дьо Кубертен. Събитието откриха президентът на МОК Томас Бах и президентът на Световната Таекуондо Федерация Д-р Чо, а сред присъстващите беше президентът на БФТ и вицепрезидент на ETU и единствения директор на Световната Централа по таекуондо KUKKIWON с некорейски произход, Слави Бинев.

Освен тях сред официалните гости бяха още президентът на Европейския Таекуондо Съюз Сакис Прагалос, вицепрезидентът на МОК Сер Мианг Нжи, Дженюл Ким – Член на МОК, президентът на Международната Университетска Спортна Федерация FISU Леонц Едер, членове на УС на Световната Федерация и други.

Интерес предизвика присъствието на световно известния артист с български произход Владимир Николов – ArtVladi, който бе на място по покана на президента на Световната Федерация и със съдействието на Бинев. След официалната част те поднесоха на президента на МОК, президента на Световната Федерация и президента на ETU индивидуални ръчно рисувани елеци в чест на събитието.

Дрехите са част от ексклузивната колекция на Влади Николов, чиито собственици са едни от най- големите звезди в света. Сред почитателите на ArtVladi са имена като Флойд Мейуедър, Конър Макгрегър, Тайсън Фюри, Джордан Белфорд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Василев: Няма да допускаме да се създават гета с ниско заплащане
Асен Василев: Няма да допускаме да се създават гета с ниско заплащане
Николай Костов: Ще победим Дунав Русе, макар за тях това да е мачът на годината
Николай Костов: Ще победим Дунав Русе, макар за тях това да е мачът на годината