НОВИНИ

Валенсия пред фалит заради COVID-19

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:30, 13.11.2020
Чете се за: 01:03 мин.
Европейски футбол
валенсия фалит заради covid

Нова порция лоши новини получиха феновете на Валенсия днес, след като финансовите отчети на клуба за миналия сезон показаха сериозни загуби, които ще трябва да бъдат компенсирани с продажбата на играчи.

Ръководството на "прилепите" ядоса привържениците на тима през лятото, когато заради значителни загуби, породени от кризата с коронавируса, продаде няколко основни футболисти - капитана Дани Парехо, халфа Франсес Коклен и испанските национали Родриго Морено и Феран Торес.

В края на октомври централният полузащитник Джефри Кондогбия бе продаден на Атлетико (Мадрид), въпреки че наставникът на Валенсия Хави Грасия бе получил уверение, че Кондогбия ще остане на "Местая".

Това развитие на нещата разяри Грасия и той подаде оставка, но след това я оттегли, след като ръководството на клуба му заяви, че ще трябва да изплати остатъка от своя договор, ако иска да си тръгне.

Всичко това доведе до слаб старт на сезона за Валенсия, макар и през уикенда "прилепите" да постигнаха впечатляваща победа над испанския шампион Реал (Мадрид) с 4:1 у дома.

Изнесените днес данни показват, че Валенсия е регистрирал загуба от 26 милиона евро през миналия сезон, като в доклада се отбелязва, че клубът планира да компенсира тези загуби с продажбата на още играчи до края на юни 2021 година.

Това означава, че испанският тим може да загуби още от основните си футболисти като Карлос Солер, Хосе Гая, Макси Гомес и Лий Кан Ин.

Финансовите отчети бяха публикувани само ден след като легендата на клуба Марио Кемпес отправи остри критики към собственика Питър Лими президента Анил Мърти за действията им.

"Те не само съсипват отбора, те унищожават целия клуб", заяви световният шампион с Аржентина от 1978 година.

Президентът Мърти обаче защити политиката на ръководството, отбелязвайки, че целта е да се избегне фалит, който е реална опасност в условията на пандемия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Везенков с още едно силно представяне в Евролигата
Везенков с още едно силно представяне в Евролигата
Франция почита паметта на жертвите при атентатите в Париж
Франция почита паметта на жертвите при атентатите в Париж