НОВИНИ

Валентич: Апоел Никозия е предизвикателство, мечтата ни е да се класираме в групите на ЛК

валентич апоел никозия предизвикателство мечтата класираме групите
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
16:56, 15.06.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич коментира предстоящите мачове с кипърския Апоел Никозия от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

"Радвам се да видя Ботев сред всички тези отбори. Нашата мечта е да играем в европейските турнири, а тук няма лесни мачове", започна босненецът.

Валентич определи Апоел като предизвикателство за Ботев и добави, че това е добра възможност за тима да се позиционира на европейската футболна карта.

"Мисля, че от възможните пет отбора срещнахме такъв, който е по средата. Всеки знае, че Апоел Никозия е най-големият отбор в Кипър. Това е предизвикателство за нас. Ще играем пред пълен стадион, това е огромна възможност да усъвършенстваме нашата концепция и да се позиционираме на европейската футболна карта", каза още треньорът на "жълто-черните".

Специалистът призова феновете на "канарчетата" да напълнят националния стадион "Васил Левски" на 21 юли, когато Ботев е домакин в първата среща.

"Хубаво е за феновете, че първият мач ще е тук и се надявам много фенове да ни подкрепят в София, защото това е нещо ново за тази генерация в нашия отбор. Има много играчи, които досега не са играли в Европа и ще имат нужда от подкрепа", завърши Азрудин Валентич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите приеха на първо четене увеличението на пенсиите
Депутатите приеха на първо четене увеличението на пенсиите
Държавата ще плати над 534 000 лв. компенсации за деца без места в градините
Държавата ще плати над 534 000 лв. компенсации за деца без места в градините