НОВИНИ

Валентин Антов: Идвам от страна с голяма футболна история

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:13, 06.02.2021
Чете се за: 01:14 мин.
Футбол
валентин антов идвам страна голяма футболна история

Новото попълнение на италианския Болоня, българинът Валентин Антов даде първата си пресконференция като футболист на "червено-сините".

20-годишният бранител ще играе в тима под наем до края на сезона, като от Болоня имат опция да го откупят за постоянно през лятото.

"Аз съм централен защитник. Смятам се за интелигентен играч, който обича да чете играта. Идвам от България, една страна с голяма футболна история. Искам да покажа на всички италианци, че ние все още имаме добри футболисти. Искам да продължа да се развивам и да помогна на отбора с всичко, на което съм способен".

Антов сподели, че това е крачка напред в неговата кариера и допълни още, че харесва стила на игра на друг млад защитник, Матайс де Лихт.

"Трансферът в Болоня е крачка напред за мен, тук мога да играя с по-добри футболисти и да се уча от тях. Харесвам играта на Матайс де Лихт от Ювентус, макар че между нас има разлики в стила. За слабост в моята считам, че ми липсва експлозивност в първите метри, трябва да бъда по-бърз, но ще работя върху това с помощта на треньорите в Болоня", коментира Антов.

Продуктът на академията на ЦСКА гвоври още, че следи с интерес двубоите от Серия "А" и се надява бързо да се адаптира към новото място.

"Гледам мачове от Серия "А", това е едно от водещите първенствата в света. Тук се залага на физиката и много на тактиката, но мисля, че съм готов за това. Ще ми трябва време, за да се интегрирам в отбора, но съм сигурен, че ще направя всичко възможно тази адаптация да е по-бърза."

Накрая футболистът заяви, че всичко около неговия трансфер се е развило много бързо, но дори за секунда не е имал колебания дали да приеме предложението на Болоня.

"Болоня е перфектното място за мен. Отборът разполага с голям брой млади играчи. Всичко около трансфера ми се случи много бързо, но дори за секунда не ми мина през ума да откажа тази оферта. Искам да благодаря на предишния ми клуб ЦСКА за това, че не ме спря, когато се появи предложението. В по-голямата част от моя живот съм играл в схема с четирима защитници и може би съм по-привикнал към тази формация. В последните месеци в ЦСКА играх в схема с трима бранители и се чувствах комфортно", каза още Валентин Антов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вандали блокираха ателието на скулптора Велислав Минеков
Вандали блокираха ателието на скулптора Велислав Минеков
"Презареждане": Алтернативата на Алпите за зимен спорт в пандемията
"Презареждане": Алтернативата на Алпите за зимен спорт в пандемията