НОВИНИ

Валежи, гръмотевици и опасно високи температури днес

валежи гръмотевици опасно високи температури
bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 19.08.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

В 5 области от Западна България днес е обявен код жълто за очаквани значителни валежи - до около 35 л/кв.м. Ще има и гръмотевични бури, повишена е вероятността и за градушки. В останалите райони с обявен код жълто ще бъде опасно горещо.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 31 и 36°, в София - около 33. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

По Черноморието ще се задържи предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 28° до 31°. Температурата на морската вода е 27-29°. Вълнението на морето сутринта в повечето райони ще бъде 3 бала, следобед ще отслабва.

Слънчево ще бъде в планините, с изключение на масивите от западната половина на страната - там следобед ще бъде с купесто-дъждовна облачност. На повече места в югозападните части ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, по билата и върховете - от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

Във вторник, в много райони от западната половина от страната, следобед отново ще превали и ще прегърми. Дневните температури слабо и временно ще се понижат, в Източна България ще останат без промяна.

В сряда превалявания ще има на места в Югозападна и в Централна Южна България. През следващите дни вероятността за валежи намалява, а температурите отново ще тръгнат нагоре.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна продължава настъплението в Курска област
Украйна продължава настъплението в Курска област
По оста Берлин-Москва: Разследват взривовете по газопровода "Северен поток"
По оста Берлин-Москва: Разследват взривовете по газопровода "Северен поток"