НОВИНИ

Валежи и условия за градушки днес

жълт код опасно време области страната
bnt avatar logo
от БНТ
06:04, 20.07.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд над северозападните райони, а по-късно през деня и над останалата част от Северна и Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Отново ще има краткотрайни валежи, в някои райони – значителни по количество, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия и за градушки.

В югоизточните райони ще се задържи предимно слънчево и горещо. През деня вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, най-късно в източните райони. Максималните температури ще са от 26° в крайните северозападни райони до 34° на югоизток, в София – около 27°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Над северните райони около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места краткотрайно ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 28 - 31°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В планините сутринта ще е предимно слънчево. По-късно през деня над масивите от Югозападна България и Стара планина ще се развива купеста и купето-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 14°.

В близките дни температурите плавно ще се понижават. В сряда облачността в Западна и Централна България ще намалее до предимно слънчево. Превалявания, на места и гръмотевици, ще има в източните райони от страната. Изолирани слаби валежи не са изключени и в четвъртък и петък, но в повечето райони ще бъде слънчево. В събота вероятността за валежи е малка, а температурите слабо ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите се събират да обсъждат името на новия председател на 46-ото Народно събрание
Депутатите се събират да обсъждат името на новия председател на 46-ото Народно събрание
Хакерски атаки: САЩ, Великобритания и ЕС обвиниха Китай за удари през март
Хакерски атаки: САЩ, Великобритания и ЕС обвиниха Китай за удари през март