НОВИНИ

Ваня Караганева: Заседанието на Съвета на директорите на ДКК е нелегитимно

ваня караганева заседанието съвета директорите дкк нелегитимно
bnt avatar logo
от БНТ
15:34, 01.12.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Заседанието на Съвета на директорите на "Държавна Консолидационна Компания" ЕАД е проведено в състав трима от петима членове. Проведено е в нарушение на Търговския закон, Устава на Дружеството и Правилата за работа на Съвета на директорите, тъй като не е изготвена и връчена покана до всички, с която да бъдат уведомени за деня, часа, мястото и дневния ред за провеждане на заседанието. Това се казва в позиция на Ваня Караганева, след като в понеделник стана ясно, че тя е освободена от длъжността изпълнителен директор на ДКК заради редица нарушения.

ДКК: С отстраняването на Караганева защитаваме интереса на дружеството и държавата

По думите ѝ вписването на промяната в Търговския регистър, относно освобождаването ѝ като изпълнителен директор, инициирано от тези представители в Съвета на директорите, не е преминало като процедура в Агенцията по вписванията.

Дадени са указания на вносителите да представят доказателства за редовно свикване на заседанието, допълва Ваня Караганева.

Министърът на икономиката ще иска оставки в Съвета на директорите на ДКК

Междувременно служебният министър на икономиката заяви, че след проверка ще поиска оставки в Съвета на директорите на ДКК. Според Даниела Везиева между министерството и ДКК няма комуникация на необходимото ниво. Везиева добави, че не може да отговори защо е взето решението за освобождаване на изпълнителния директор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВМА чества 130 години от създаването си (СНИМКИ)
ВМА чества 130 години от създаването си (СНИМКИ)
Кацаров за новите правила за влизане у нас: Така е в Европа, това е правилният подход
Кацаров за новите правила за влизане у нас: Така е в Европа, това е правилният подход