НОВИНИ

Васил Петров: Победихме тим от Първа лига и това може само да ни радва

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:35, 01.11.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
васил петров победихме тим първа лига радва
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на Спартак Варна Васил Петров очаквано остана щастлив от победата на своя тим с минималното 1:0 срещу Крумовград, която класира втородивизионния тим за фазата на осминафиналите в турнира за Купата на България.

Петров похвали своите момчетата за проявената тактическа дисциплина и допълни, че е много радостен от победата срещу отбор от Първа лига.

"Труден мач, много борба, много тичане. Най-хубавото е, че момчетата спазиха тактическата дисциплина до последно. В тактически план във фаза защита нещата стояха много добре и мисля, че заслужавахме да победим. Не знам до колко ни върви за Купата, ние имахме един мач срещу Лудогорец под мое ръководство, в който също играхме много добре, победиха ни с дузпа. Не сме стигали до по-късен етап, но съм доволен – победихме силен отбор, тим от Първа лига, който се представя много добре и това нещо може само да ни радва", започна младият специалист.

Наставникът на "соколите" пожела успех на своя колега в Крумовград Станислав Генчев и заяви, че понастоящем нещата за Спартак вървят в положителна линия.

"Всеки един треньор има амбиции за добро представяне. Аз желая на Станислав Генчев успех в новото начинание. Той е добър треньор и знам, че нещата ще му се получат. Не съм мислил за следващ съперник, концентрирам се върху играта на момчетата, върху това всеки ден те да израстват, да се подобрява играта във всички фази и това е моята цел – отборът да има добра визия", коментира Васил Петров.

"Имаме доста проблеми с контузени. Ромееш Ивей три дни не тренираше, Румен Руменов не е готов, макар че сега всичко мина на ред. Надявам се да се оправят момчетата, защото така или иначе групата ни не е запълнена. Доволен съм от отношението на момчетата, мисля, че изграждаме хубав колектив. Нещата вървят в положителна линия и аз им благодаря, особено за днес. Мисля, че те дадоха много днес и това ме радва много. Мисля, че футболистите трябва да имат самочувствие, защото някои от тях са взети за играчи за А група, за бързо завръщане и за изграждане на гръбнак на отбора", завърши наставникът на Спартак Варна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново напрежение между София и Москва: ДАНС изгони руски журналист, Сарафов поиска дело за Руската църква
Ново напрежение между София и Москва: ДАНС изгони руски журналист, Сарафов поиска дело за Руската църква
Генериран е новият хешкод за машините на балотажа
Генериран е новият хешкод за машините на балотажа