НОВИНИ

"Възраждане": Георгиев и Вешев не се притесняват да си дадат имунитета, защото са невинни

възраждане георгиев вешев притесняват дадат имунитета невинни
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:41, 05.06.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

В позиция до медиите от партия "Възраждане" съобщават, че депутатите Ангел Георгиев (на снимката) и Веселин Вешев не се притесняват доброволно да се откажат от имунитета си във връзка с производствата, които прокуратурата води срещу тях.

Иван Гешев поиска имунитетите на двама депутати от "Възраждане"

По-рано днес стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев е внесъл искане в НС за сваляне имунитета на двамата депутати, тъй като срещу тях има образувани прозиводства за нанасяне на телесна повреда на полицай по време на протест пред МРРБ през 2020 г.

Ето и цялата позиция на ПП "Възраждане":

"Народните представители на "Възраждане" - Ангел Георгиев и Веселин Вешев ще имат възможност да спечелят образуваното дело, защото са невинни.

Припомняме, че преди три години след протест на "Възраждане" пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) двамата бяха задържани от полицаите на места, отдалечени от протеста.

Обвиненията срещу тях са за насилие над униформени лица, при положение че цяла България видя кадри, излъчени по националните телевизии, от които е видно, че Ангел Георгиев и Веселин Вешев са обект на полицейско насилие. Насилие от полицаи, което видяхме и под колоните на Министерски съвет, където млади хора бяха бити и унижавани от униформени по време на протест.

Нови протести предстоят и призоваваме полицаите да не се поддават на провокации и да не се превръщат в "маша" в ръцете на американския колониален режим, маскиран като българско правителство.

Относно имунитета, поискан от Иван Гешев, и двамата народни представители не се притесняват сами да си го дадат, защото са невинни".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владислав Панев: Гласуването на кабинета утре ще мине успешно
Владислав Панев: Гласуването на кабинета утре ще мине успешно
Алжирски национал подписа с Борусия Дортмунд, заменяйки напускащия Рафаел Герейро
Алжирски национал подписа с Борусия Дортмунд, заменяйки напускащия Рафаел Герейро