НОВИНИ

Вдъхновен ЦСКА ще търси реванш от Йънг Бойс в Лига Европа

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:16, 26.11.2020
Чете се за: 01:04 мин.
Лига Европа
вдъхновен цска търси реванш йънг бойс лига европа

Отборът на ЦСКА-София продължава участието си в европейските клубни турнири.

Тази вечер от 19:55 ч. на Националния стадион "Васил Левски" армейците посрещат Йънг Бойс в четвъртия си мач от Група "А" на Лига Европа.

"Червените" ще търсят реванш от швейцарския шампион за тежката загуба с 3:0, която инкасираха преди точни 3 седмици в Берн.

От "Българска армия" ще търсят задължително трите точки довечера, ако искат да запазят реален шанс за класиране на 1/16-финалната фаза на турнира.

Към момента ЦСКА-София се намира на последното място в своята група, където са още отборите на ЧФР Клуж и Рома, с актив от 1 спечелена точка.

Равенство тази вечер на "Васил Левски" също ще запази теоритични шансове на "червените" за продължаване напред, но задачата им ще стане почти невъзможна.

Настроението в отбора на "червените" е приповдигнато след идването на Бруно Акрапович начело на тима.

Босненският специалист остави отлични впечатления докато бе начело на Локомотив (Пловдив), включително и в евротурнирите, но на "Армията" обаче очакванията към него ще бъдат доста по-големи.

Днес Акрапович ще изведе "червените" във втория си мач. При дебюта си начело на армейците той постигна изразителна победа с 5:0 над Ботев (Ихтиман) за Купата на България. Този път, обаче, съперникът е от съвсем различен калибър и подходът трябва да бъде друг.

ЦСКА вероятно ще се хвърли здраво в атака от първата минута. Очаква се Акрапович да заложи на двама в атака в лицето на Али Соу и Ахмед Ахмедов. На вратата ще започне Димитър Евтимов вместо Густаво Бусато, който има проблеми и не тренира нормално. В защита ще действат Гълъбов, Антов, Занев и Жеферсон. В средата на терена пък ще бъдат Синклер, Санкаре, Тиаго и Йомов.

Гостите пък вероятно ще започнат с Ван Балмос под рамката и пред него Нефти, Камара, Лустенбергер и Гарсия в отбрана. Аебисхер, Сиеро и Ридер ще действат в средата на терена, а в атака ще започнат Сюлеймани, Нсаме и Мамбимби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майката, обвинена в убийството на двете си деца, остава в ареста
Майката, обвинена в убийството на двете си деца, остава в ареста
Таксиметрови шофьори и днес излязоха на протест в София
Таксиметрови шофьори и днес излязоха на протест в София