НОВИНИ

Великобритания срещу Сърбия в четвъртфиналите на Купа "Дейвис"

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:01, 19.09.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
великобритания сърбия четвъртфиналите купа дейвис
Слушай новината

Великобритания - Сърбия е голямото дерби в четвъртфиналите на Купа "Дейвис" 2023, отреди тегленият днес жребий за елиминационната фаза в отборната надпревара.

За втора поредна година домакин на решителните сблъсъци от турнира ще бъде испанският град Малага, а несъмнено най-интригуващия сблъсък в първата фаза на елиминациите ще бъде между бившият шампиони Сърбия и Великобритания.

Водени от световния №1 Новак Джокович, "плавите" преодоляха група с Чехия, Испания и Република Корея, като допуснаха поражение единствено от чехите. Разбира се, рекордьорът по титли от Големия шлем ще даде всичко от себе си да помогне отново на страната си в битката за триумф в Купа "Дейвис" и ако той бъде на линия през ноември със сигурност сърбите са един от големите фаворити за трофея.

Междувременно, Великобритания достигна до тази фаза по изключително категоричен начин, завършвайки на първо място в група с Австралия, Франция и Швейцария, без да допуснат загуба.

Като втори от този поток излезе съставът на "кенгуратата", които също се надяват на първи триумф в Купа "Дейвис" след 20-годишна пауза. Първото препятствие пред тях във фазата на елиминациите пък ще бъде съставът на Чехия.

Актуалният носител на трофея в отборната надпревара Канада ще се изправи в четвъртфиналите срещу сензацията на турнира до момента Финландия, която елиминира 9-кратния шампион САЩ, за да запише най-доброто си представяне исторически в надпреварата.

Последният сблъсък от първия кръг на фазата на елиминациите ще противопостави един срещу друг шампиона от далечната 1976-а година Италия и отбора на Нидерландия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима футболисти на Левски получиха наградите си за играч на 2-ия, 3-ия и 5-ия кръг в Първа лига
Трима футболисти на Левски получиха наградите си за играч на 2-ия, 3-ия и 5-ия кръг в Първа лига
Автобус с 35 души се преобърна в Черна гора, най-малко трима са загинали
Автобус с 35 души се преобърна в Черна гора, най-малко трима са загинали