НОВИНИ

Венци Стефанов: На трите момчета не бих дал да ми разходят и кучето

Венцеслав Стефанов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 30.09.2021
Чете се за: 06:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от членовете на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцислав Стефанов разкритикува Димитър Бербатов и неговия екип броени дни преди предстоящия конгрес.

На пресконференция босът на Славия коментира кандидатите за президент на БФС, управлението на Борислав Михайлов, предстоящия конгрес, сблъсъците между феновете, ролята на държавата в българския спорт, младите футболисти във футбола и националния селекционер.

Той сподели мнението си за екипа на Димитър Бербатов, в който влизат Мартин Петров и Стилиян Петров.

“За светата троица нещата са комплицирани. Зад Митко стоят хора, които му дават кураж, защото той не е в час с много неща. Тези три момчета са много добри момчета, за родители и приятели, но да организираш, контролираш, да работи този организъм, тази футболна машина в Република България се изискват много връзки, контакти и ум. Борис Станков много бързо искаше да прескочи от служител до отговорен ръководител в отбора. Първо се чиракува, после се става занаятчия. Тези три момчета аз не бих дал да ми разходят кучето за 5 минути. Мартин Петров поне е по-бърз и може да го стигне. Аз знам, че зад тях стои един юрист, който им дава акъл, но той не си дава сметка, че тези хора не стават за тази работа. Трябва да можеш да комуникираш с хора. Бербатов се разходи из България, за да го чуете. Ако има човек, който да е почерпен едно кафе от Бербатов, ще му направя паметник на стадион "Васил Левски". Мартин Петров е много симпатичен, една патица му взе парите. Стилян казва, че ще е в България, тука ще го видите три пъти. Борис Станков, Петър Георгиев и Бербатов ще управляват? Това е несериозна работа. Ако някой ми каже с какво Бербатов превъзхожда Михайлов, аз ще го изслушам и ще си променя мнението”, допълни той.

Софийският градски съд насрочи извънредният конгрес да се проведе на 12 октомври в зала 1 на НДК.

Венци Стефанов коментира и кандидатите за президент на БФС.

“Христо Порточанов мога да кажа, че го познавам добре. Считам, че си чеше егото. Христо Христов не го познавам, но уважавам всеки един човек, който дава от собствените си средства за футбола. Дражев не е лош човек, но страда от раздвоение на личността. Футболът в България е една машина, която трябва да бъде добре смазана. Той някой път си мисли, че ще става президент, после става депутат, после в правителството. Да е жив и здрав, да си наляга парцалите и да не се занимава с глупости”, добави той.

Венци Стефанов коментира расистките обиди на мача между България и Англия, след който Борислав Михайлов подаде оставка.

“Случилото се с Боби Михайлов в мача, да си подаде оставката, е без да има никакви проблеми и ексцесии. Той е добре ситуиран в европейските структури, което ни дава шансове на нас, като българи, да имаме достъп до европейските структури, за развитието на нашия спорт”, смята той.

Той разкри очакванията си за предстоящия конгрес.

“Имам едно притеснение. В тази зала ще бъдем 600 човека и ще засилим пандемията. Всички, които ще сме там, имаме семейства, дано това да не бъде повод за най-лошото. Само това ме притеснява. Ако това момче мисли, че бягаме от него, защото ни е страх, дълбоко се залъгва”, смята Стефанов.

Венци Стефанов коментира действията на феновете на Славия в мача с Локомотив София. “Присъствието на фенове по трибуните е най-хубавото нещо. На Локо София това не са фенове, а мърши. Хората направили ексцесията трябва да бъдат наказани”, каза той.

Той не пропусна и темата с развитието на млади футболисти и работата на националния селекционер Ясен Петров.

“Има кадърни момчета в школата на Славия, малките ми пълнят душата. Трябва да им дадем шанс. Аз не съм расист, аз съм българин. Никой не може да ме убеди, че нямаме деца. Клубните президенти нека си взимат чужденци. Националният селекционер трябва да взима нашите момчета. Националният селекционер не го познавам добре, бях за него, защото гледах работата му в Китай. Първите му два мача му казах, че продължава да взима старци-разбойници и няма да стигне до никъде. После събра сили, не се съобразява с никой и съм сигурен, че ще вземем предстоящия мач, защото момчетата играят здраво и със сърце. За мен той е треньор за бъдещето, от него зависи как ще продължи”, коментира той.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Автор: Милен Костов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Транспортен хаос в Айтос след забраната за влизане на тирове
Транспортен хаос в Айтос след забраната за влизане на тирове
ГЕРБ най-вероятно ще подкрепи Анастас Герджиков за кандидат-президент
ГЕРБ най-вероятно ще подкрепи Анастас Герджиков за кандидат-президент