НОВИНИ

Весела Лечева пред БНТ: Процесът по изграждането на стадион "Българска армия" е необратим

Председателят на Български стрелкови съюз е уверена, че новата стрелкова база ще помогне на състезателите ни в подготовката за Олимпийските игри

Весела Лечева
bnt avatar logo
от БНТ
20:31, 27.12.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият служебен министър на младежта и спорта Весела Лечева заяви, че процесът по изграждането на стадион "Българска армия" е необратим в интервю за БНТ.

Председателят на Български стрелкови съюз се надява, че и други клубове, освен ЦСКА, ще намерят своя модел за подобряване на материалната база.

"Много се радвам, че това завърши с успешен край. Дадохме началото на изграждането на едно модерно съоръжение. Дадохме началото на един от първите успешни модели на операция между държава и частен интерес. Този процес е необратим. Ще имаме едно модерно съоръжение в центъра на града. Доста години минаха, докато се сложи началото. Много търпеливи бяха нашите съграждани. Надявам се всички останали футболни отбори да намерят своя модел за развитие",заяви тя.

Весела Лечева е уверена, че новата стрелкова база ще помогне на състезателите ни в подготовката за Олимпийските игри.

"Договорът, който сме подписали с министерството е за 3 млн. лева без ДДС. В края на февруари се надявам да приключи този ремонт. В края на март може да започне подготовката и българската стрелба да има своя нов Национален стрелкови комплекс, който да предлага модерни условия. Пожелавам на всеки един спорт да притежава такава база", допълни тя.

Бившата състезателка по спортна стрелба посочи какво иска да види през новата 2024 г.

"Най-голямата ни мечта е българската стрелба да се представи успешно на Олимпийските игри. Най-голямото ни желание е състезателите, които са си поставили високи цели, а именно завоюване на медали от Олимпийски игри, световни и европейски първенства, да постигнат своите цели и мечти",добави тя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви ще са приходите и разходите на общините през 2024 година?
Какви ще са приходите и разходите на общините през 2024 година?
Израел разширява офанзивата си в Ивицата Газа
Израел разширява офанзивата си в Ивицата Газа