НОВИНИ

Вход свободен за публиката за сблъсъка България - Парагвай за Купа "Дейвис"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:59, 27.02.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
димитър кузманов ново рекордно класиране ранглистата
Слушай новината

Всички зрители ще могат да подкрепят безплатно българските тенисисти в двубоя от Купа "Дейвис" срещу Парагвай в столичната зала "София" на 4 - 5 март, реши Българската федерация по тенис.

Единственото условие за феновете по трибуните ще бъде да притежават сертификат и/или да предоставят отрицателен тест за COVID-19. Носенето на предпазни маски в залата също ще бъде задължително.

И в двата състезателни дни мачовете между България и Парагвай ще стартират в 16.00 часа, а залогът ще бъде участие в Световна група II през септември тази година.

Загубилият отбор пък през есента ще играе Група III на своята регионална зона за Купа "Дейвис" – съответно "Европа" или "Америка".

Новият капитан на България за Купа "Дейвис" Валентин Димов ще разчита на Димитър Кузманов (№199 в световната ранглиста), Александър Лазаров (№405), Александър Донски (№611) и Пьотр Нестеров (№1710) за сблъсъците, като всички се събират на лагер утре в Борисовата градина. С отбора ще се подготвят и младите ни таланти Янаки Милев и Динко Динев.

Съперниците на нашите момчета от Парагвай пък се очаква да пристигнат в София късно в понеделник. Капитан на южноамериканците в бившият №52 в света Рамон Делгадо, а всички негови избраници са извън топ 1500 в световната ранглиста.

Хуан Борба (№1558), Мартин Антонио Вергара дел Пуерто (№1782), Адолфо Даниел Вайехо (№1992) и Ернандо Хосе Ескура Иснарди (без класиране) ще защитават честта на Парагвай в мачовете в зала "София" през следващата седмица.

От четиримата най-силно впечатление прави 17-годишният Вайехо, който преди месец достигна до 1/2-финалите на Australian Open при юношите и на сингъл, а при двойките игра финал в тандем с американеца Алекс Мичелсен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четвърти ден на ракетни удари и сражения в Украйна: Улични боеве се водят и в Харков
Четвърти ден на ракетни удари и сражения в Украйна: Улични боеве се водят и в Харков
Виктория Томова сложи край на лошата серия и потегли с успех в Монтерей
Виктория Томова сложи край на лошата серия и потегли с успех в Монтерей