НОВИНИ

Виктор Уембаняма след вечеря с легенди на Сан Антонио: За няколко часа научих повече за НБА, отколкото в целия си живот

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:14, 25.06.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
виктор уембаняма вечеря легенди сан антонио няколко часа научих повече нба отколкото целия живот
Слушай новината

Френската баскетболна звезда Виктор Уембаняма бе избран под №1 в Драфта на НБА през тази година в петък рано сутринта българско от тима на Сан Антонио Спърс и три дни по-късно той продължава да бъде най-дискутираната тема в сред привържениците на "шпорите", както и някой от легендите на клуба.

В рамките на само 72 часа Уембаняма имаше възможността да се срещне с играчи като Дейвид Робинсън и Тим Дънкан, които също са били избирани под №1 в драфта, както и аржентинската легенда Ману Джинобили, от които по негови думи е "научил повече за НБА, отколкото в целия си живот".

"За няколко часа научих повече за НБА, отколкото в целия си живот. Много е приятно да видя тези хора - важни личности за Сан Антонио и организацията да бъдат толкова любезни и благородни, защото всъщност искаха да споделят с мен своя опит. Чувствам се сякаш те вече се грижат за мен", сподели Уембаняма.

"Последните 72 часа бяха много уморителни, но аз се наслаждавам на момента. Всички около мен вършат страхотна работа и дават най-доброто от себе си. Навсякъде съм посрещан топло с съм щастлив, че съм в тази позиция", допълни 19-годишната звезда на френския баскетбол.

Генералният мениджър на Сан Антонио Спърс Брайън Райт пък не скри вълнението си от възможността в отбора да работят с младия баскетболист, за когото специалистите предричат бляскаво бъдеще.

"Исках да кажа директно на Виктор, че сме развълнувани да растем с него, да го подкрепяме и предизвикваме. Талантът му е очевиден, а характерът му показва що за човек е той", заяви Райт, който е на поста си от месец юли 2019-а година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в склад за военни материали е предизвикал взривове край Карнобат тази нощ
Пожар в склад за военни материали е предизвикал взривове край Карнобат тази нощ
Българският отбор по езда спечели два сребърни и един бронзов медал от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс
Българският отбор по езда спечели два сребърни и един бронзов медал от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс