НОВИНИ

Виктория Азаренка с труден успех след обрат на "US Open"

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:21, 08.09.2020
Чете се за: 01:15 мин.
Тенис
виктория азаренка труден успех обрат open

Бившата ноемр 1 в света се справи с чехкинята Каролина Мухова селд 5:7, 6:4, 6:1 и за първи път от 2015-та насам ще играе на четвъртгинлаите на Флъшинг Медоус.

Азаренка започна среащата нервно и допусна пробив още в откриващия гейм. Двукратната шампионка от Australian Open продължи да изпитва трудности в следващите минути, което допринесе за това тя да изостане с 1:4 в един момент.

Последва отпускане в играта на Мухова, която допусна връщането на единия пробив и намаляване на резултата до 4:3 в нейна полза.

В десетия гейм чехкинята сервираше за сета, но изостана с 0:40. 26-та в света отрази и трите шанса пред Азаренка, но драмата в гейма тепърва предстоеше.

Вика се добра до още един брейкбол, който обаче отново бе отразен. Последваха два шанса пред Мухова да затвори сета, но за нейно съжаление тя не успя да ги материализира.

В край на сметка след здрава близо 10-минутна битка, Азаренка стигна до пробив и изравни за 5:5. Точно когато обаче беларускинята бе поела инициативата, тя допусна нов спад в играта си и бе пробита на нула в 11-ия гейм.

При втория си опит да затвори първата част, Мухова не трепна и след 7:5 поведе в резултата.

Втората част започна с размяна на геймове преди Азаренка най-накрая да покаже възможностите си. Серия от пет поредни гейма осигуриха на, родената в Минск тенисистка, втория сет и възстановяване на паритета в срещата.

В решителната част, отново първия удар бе нанесен от Вика, която проби за 2:1. Мухова обаче реагира мигновено и на свой ред взе подаването на съперничката си, за да възстанови равенството.

При 3:3 обаче чехкинята допусна изоставане от 0:40 и макар да отрази първата топка за пробив, при втората Азаренка стигна до общо шестия си пробив в мача и поведе с 4:3.

Този път, бившата номер 1 не изпусна аванса си и въпреки че пропусна да затвори мача при сервис на Мухова в деветия гейм, в следващия грешка нямаше и Вика си подпечата мястото в топ 8. За нея това ще бъде първо участие в тази фаза на надпреварата в Ню Йорк от 2015-та насам като беларускинята има и два загубени финала през 2012-та и 2013-та.

Последната четвъртфиналистка при дамите е Елизе Мертенс, която надигра поставената под номер 2 и финалистка от АО, София Кенин. Белгийката се наложи с 6:3, 6:3 за 1 час и 16 минути и за втора поредна година ще играе в четвъртфиналите на US Open.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младите "лъвчета" без право на повече грешки, за да запазят шансове за класиране на Евро 2021
Младите "лъвчета" без право на повече грешки, за да запазят шансове за класиране на Евро 2021
Задържаха мъж за отвличане на 13-годишно момче в Търговище
Задържаха мъж за отвличане на 13-годишно момче в Търговище