НОВИНИ

Виктория Томова и Цветана Пиронкова заповат днес в Париж

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:13, 25.05.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
виктория томова цветана пиронкова заповат париж
Снимка: БФ Тенис
Слушай новината

Най-добрите ни тенисистки Виктория Томова и Цветана Пиронкова започват днес похода си към основната схема на Ролан Гарос с мачовете си от първия кръг на квалификациите.

И двете срещи се очаква да започнат в следобедните часове, като първа в действие се очаква да влезе Виктория Томова. По програма нейния мач е четвърти на Корт №3, а нейна съперничка ще бъде Наталия Вихлянцева. Срещата се очаква да започне около 16:00 часа българско време.

Рускинята понастоящем се намира на 163-та позиция в световната ранглиста, а също така е спечелила е единствения мач срещу Томова, която е поставена под №16 в квалификациите.

Софиянката обаче се намира в чудесна форма, след като достигна до полуфиналите на турнир от сериите WTA 250 в Белград. Това и помогна да се изкачи до 108-ма позиция в света и отново да стана първа ракета на България.

Малко по-късно, около 18:00 часа, на корта се очаква да се появи и Цветана Пиронкова, . През миналата година пловдивчанката достигна до 3-ия кръг на "Ролан Гарос", след като получи "уайлд кард" за основната схема.

Този път обаче Цвети ще трябва да премине през квалификациите, където е 10-та поставена, а първото препятствие се казва Каролин Долахайд. Американката е на 22 години и преди три години достигна до 2-ия кръг в Париж, което всъщност е и най-доброто и постижение в турнирите от Шлема.

При последното обновяване на ранглистата Долхайд заема 146-та позиция в подреждането, което е почти 50 места зад Пиронкова. Това ще бъде първи двубой помежду им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за гръмотевични бури и градушки в 14 области на страната утре
Жълт код за гръмотевични бури и градушки в 14 области на страната утре
Волейболистите ни с първа тренировка в балона в Римини
Волейболистите ни с първа тренировка в балона в Римини