НОВИНИ

Виктория Томова излиза отново на кортовете на Australian Open в сряда за среща от турнира на двойки

В основната схема на надпреварата при женските дуети българката си партнира с 16-годишната руска сензация Мира Андреева, а техните първи съпернички са Ана Блинкова от Русия и Аляксандра Саснович от Беларус

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:47, 16.01.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
виктория томова гейм класиране полуфинала турнира чикаго
Снимка: БТА
Слушай новината

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова ще излезе отново на кортовете на Australian Open в сряда (17 януари), когато нашето момиче ще изиграе първия си двубой от турнира на двойки.

В "Мелбърн Парк" през тази година нашето момиче ще си партнира с 16-годишната руска сензация Мира Андреева, а жребият им отреди в първия кръг на основната схема двете да се изправят срещу Ана Блинкова от Русия и Аляксандра Саснович от Беларус.

Двубоят попадна в програмата за ден №4 от тазгодишното издание на Australian Open, като той ще закрие програмата утре на Корт №17, а очакванията са срещата с участието на Томова и Андреева да стартира около 7:00 часа сутринта българско време.

Любопитното е, че за младата рускиня това ще бъде втората ѝ поява на кортовете в "Мелбърн Парк" за деня, тъй като от 3:00 часа сутринта наше време тя ще изиграе и мача си от втория кръг на сингъл при жените срещу поставената под №6 Онс Жабер от Тунис, като дуелът между двете ще се проведе на централния корт - "Род Лейвър Арена".

В същото време независимо от развоя на срещата на двойки в утрешния ден, със сигурност ще видим Виктория Томова отново в действие в четвъртък (18 януари), когато 28-годишната софиянка ще се изправи срещу украинката Елина Свитолина в среща от втория кръг на сингъл.

Припомняме ви, че на старта на индивидуалната надпревара първата ракета на България се наложи над американката Кайла Дей с 6:4, 6:2, записвайки своята дебютна победа в основната схема Australian Open.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извършителят на въоръжения обир на бензиностанция в Стара Загора е с богато криминално минало
Извършителят на въоръжения обир на бензиностанция в Стара Загора е с богато криминално минало
Държавите от ЕС одобриха военноморска мисия в защита на сигурността в Червено море
Държавите от ЕС одобриха военноморска мисия в защита на сигурността в Червено море