НОВИНИ

Виктория Томова отпадна на старта на US Open

За втора поредна година Томова отпада в тази фаза на надпреварата.

bnt avatar logo
от Калоян Николов
08:06, 01.09.2021 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
виктория томова отпадна старта open
Снимка: БФ Тенис
Слушай новината

Втората ракета на България в женския тенис Виктория Томова приключи участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ, след като още в първия кръг на турнира записа загуба с 1:2 сета (2:6, 6:2, 3:6) от представителката на домакините Лорън Дейвис.

26-годишната софиянка изигра много силен втори сет, но това не се оказа достатъчно, за да се справи с американката, която е №97 в света.

Началото на срещата бе равностойно, като до петия гейм двете тенисистки печелеха подаванията си, но последваха два последователни пробива на американката, които ѝ позволиха да затвори първата част с 6:2 гейма в нейна полза.

Втората част се разви отлично за Томова, която отвърна със силна игра, а два късни пробива на българката вкараха срещата в решителен трети сет след победа с 6:2 гейма.

Третият сет започна с пробив за 26-годишната българка, но Дейвис върна брейка веднага, което се оказа и ключовият момент в срещата. При 3:2 тя проби отново, а при 5:2 на сервис на Вики имаше три мачбола, която нашата тенисистка спаси. Геймът бе спечелен от българката, но след това американката затвори мача с подаване на нула.

С това българското участие при дамите на US Open приключи, след като и Цветана Пиронкова беше елиминирана в първи кръг.

Томова се озова в основната схема на турнура в Ню Йорк като "щастлива губеща" след загуба в последния кръг на квалификацитие с 7:6(1), 1:6, 3:6 от британката Хариет Дарт, но впоследствие съдбата ѝ се усмихна и тя намери място в същинската част на надпреварата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. д-р Татяна Червенякова: Не достигат кадрите в здравната система
Проф. д-р Татяна Червенякова: Не достигат кадрите в здравната система
Нови правила за влизане в България
Нови правила за влизане в България