НОВИНИ

Виктория Томова отпадна в квалификациите за Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:02, 24.06.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
виктория томова отпадна квалификациите уимбълдън
Слушай новината

Втората ракета на България при дамите Виктория Томова за съжаление допусна поражение във втория кръг на квалификациите за най-стария тенис турнир в света Уимбълдън.

Поставената под №2 в пресявките българка загуби с 1:6, 6:2, 4:6 от 238-та в света американка Даниел Леао за 1 час и 54 минути игра на тревните кортове в Роухемптън.

Така единствената българска представителка, която ще играе мач за влизане в основната схема ще бъде Цветана Пиронкова, която по-рано днес елиминира за по-малко от час Наикта Бейнс с 6:1, 6:2.

Мачът започна трудно за българката, която загуби първите четири гейма, допускайки два пробива. Томова все пак взе гейм за 1:4, но допусна трети пробив в седмата част, което сложи и точка на първия сет след 6:1 в полза на Лао.

За щастие това не повлия негативно на софиянката, която проби още в откриващия гейм на втория сет и отрази брейкбол, за да поведе 2:0. При аванс от 4:2 Виктория реализира втори брейк, след която без проблеми изравни резултата в сетовете след 6:2.

Решителната част бе най-оспорвана от всички, като тя започна с размяна на пробиви още в първите два гейма. Последва нова такава в петата и шестата част, за да стане резултата 3:3. За съжаление ръката на българската тенисистка трепна отново при 4:5, сервирайки за оставане в мача. Тя изостана с 15:40, а Лао реализира още първия си мачбол, за да сложи точка на спора.

За място в основната схема американката ще играе срещу Урсула Радванска, която се справи в два сета срещу Ана Каролина Шмиедлова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учителката в Дупница, която обиждала първокласници, вече не работи в училището
Учителката в Дупница, която обиждала първокласници, вече не работи в училището
Пиронкова с втора експресна победа в пресявките, Костова отпадна
Пиронкова с втора експресна победа в пресявките, Костова отпадна