НОВИНИ

Виктория Томова все пак ще играе на турнира в Хобарт, но като "щастлива губеща"

В първия кръг Томова ще се срещне с италианката Мартина Тревизан

виктория томова все пак играе турнира хобарт щастлива губеща
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 08.01.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Виктория Томова попадна в основната схема на турнира по тенис за жени в Хобарт, Австралия с награден фонд от 267 082 щатски долара.

Българката загуби във втория кръг на квалификациите от полякинята Магдалена Френх, но намери място сред най-добрите 32 като "щастлива губеща".

В първия кръг Томова ще се срещне с италианката Мартина Тревизан, с която са си разменили по една победа в турнири на клей през далечната вече 2017 година.

Междувременно в горната половина на схемата се изиграха повечето мачове от първия кръг.

В най-интересния от тях двукратната шампионка Елизе Мертенс надигра с 6:2, 6:3 американката Даниел Колинс. Белгийката, която е номер 1 в схемата на турнира, срещна само един критичен момент в мача. Той бе в началото на втория сет, в който допусна изоставане с 0:2 гейма. Мертенс обаче бързо успя да се коригира, като за това помогна и огромният брой грешки, които направи Колинс от сервис.

Във втория кръг Елизе Мертенс ще играе с Анна Каролина Шмиедлова от Словакия, която направи впечатляващ обрат за победата с 1:6, 7:6(4), 7:5 над Камила Осорио от Колумбия.

След като загуби първия сет с 1:6, Шмиедлова изоставаше с пробив и във втория сет. Осорио сервираше за спечелването на мача при 5:4 гейма, но допусна пробив, след което в тайбрека Шмиедлова се наложи със 7-4 точки.

В третия сет словачката направи дори по-забележителен обрат от този във втория. Осорио имаше преднина от 5:1 гейма, стигна и до мачбол на свой сервис в седмия гейм, но не успя да го реализира и в крайна сметка отстъпи с 5:7.

В други мачове от първия кръг австралийката Дария Савил се наложи с 3:6, 6:4, 6:4 над Анна Блинкова от Русия, докато нидерландката Аранча Рус победи с 6:3, 5:7, 6:3 Линда Фрухвиртова от Чехия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защитникът на ЦСКА Асен Дончев бе преотстъпен на Пирин Благоевград, потвърдиха от "червения" клуб
Защитникът на ЦСКА Асен Дончев бе преотстъпен на Пирин Благоевград, потвърдиха от "червения" клуб
Пожар горя в къща в русенско село, няма пострадали
Пожар горя в къща в русенско село, няма пострадали