НОВИНИ

Волейболните национали до 19 г. подновяват тренировки преди отпътуването за Италия

Български национален отбор по волейбол за мъже пд 17 години
Снимка: Българска федерация по волейбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: BGvolleyball.com
16:41, 26.12.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

След кратък отдих за коледните празници, днес националният отбор по волейбол на България за юноши под 19 години подновява тренировъчен процес в София. Младите ни „лъвчета“, водени от Десислава Величкова, се готвят за гостуване в Италия, където ще имат съвместен лагер със „Скуадра адзура“ (27-30 декември). Те получиха почивка само за три дни след последния микролагер, който приключи на 22 декември.

Националите тренират днес и утре сутринта в спортен комплекс „Гаритидж парк“. След това на 27 декември следобед заминават за Рим. По време на визитата си нашите ще изиграят три контроли с представителите на домакините. Съвместният лагер е част от подготовката на тази селекция за следващата 2024 година, в която има поредица от изпитания на международна сцена – Балканиада, домакинство на Европейско първенство и участие на Световно първенство U19.

Подготовката започна още от началото на сезона, като досега бяха направени три микролагера. Те бяха в София и бяха повикани широк по-широк кръг състезатели. Преди Коледа бе направена и първата контрола от началото на тренировъчния процес. В нея националите ни победиха категорично представителите на американския клуб Пинакл с 6:0 гейма. Пинакл бе на посещение в София за приятелски мачове, като част от партньорството между Левски София и американския колеж Лонг Бийч.

„Това е единствената ни контрола преди гостуването в Италия, където ще се срещнем с една от най-класните школи в света и ще сверим часовниците си. Имахме една проверка, но тя бе много ползотворна. Не само че играхме добре, но видяхме един друг стил, което е много важно. Ние демонстрирахме самочувствие, влязохме в техния начин на игра, показахме агресивност. Нито една, дори и много хубава тренировка, не може да се сравни с един контрола, още повече срещу непознат съперник. Доволна съм от показаното в този мач. Надявам се да играем така и срещу италианците“, коментира за BGvolleyball.com селекционерът Десислава Величкова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силно начало за родните шахматисти на световното първенство по ускорен шахмат
Силно начало за родните шахматисти на световното първенство по ускорен шахмат
Взрив избухна край израелското посолство в Делхи, няма пострадали
Взрив избухна край израелското посолство в Делхи, няма пострадали