НОВИНИ

Волята на жребия събра Надал, Джокович и Федерер в една половина

волята жребия събра надал джокович федерер една половина
bnt avatar logo
от БНТ
18:29, 27.05.2021
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Жребият за втория за година турнир от Големия Шлем вече е хвърлен, а несъмнено всички фенове на тениса вече чакат с нетърпение мачовете от горната половина на схемата.

Причината е, че съдбата реши да събере в тази половина тримата големи - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

"Краля на клея" Надал ще преследва своята 14-та титла в Париж, която би ги изкачила еднолично начело в класацията за най-много титли от Шлема. За момента испанецът дели върха с Федерер, като двамата имат по 20. Джокович също не е далеч зад тях с 18.

Защитата на титлите си от последните три сезона, Надал, поставен под №3, ще започне срещу Алексей Попирин, а във втория кръг го очаква френско препятствие в лицето на Юго Гастон или Ришар Гаске. Първият поставен на пътя на испанеца може да бъде Лоренцо Сонего, а в четвъртия кръг го очакват потенциално Яник Синер или Гаел Монфис.

Водач, разбира се, е Новак Джокович, който може да се срещне с Надал в полуфиналите. Преди това обаче сърбинът ще трябва да спечели пет двубоя, а първия от тях ще бъде срещу Тенис Сандгрен. Във втория кръг е възможен сблъсък с Люка Пуй или Пауло Куевас, а в третия дебне Юго Умбер.

На 1/8 финалите вероятните съперници на Ноле са Давид Гофен или Алекс Де Минор, а на 1/4 финала е възможен мегасблъсък с Роджър Федерер.

Формата на швейцарския "Маестро" засега остава пълна загадка. В Париж той е поставен под №8 и на старта ще играе срещу квалификант. Още във втория мач обаче се крие подводен камък в лицето на Марин Чилич. По пътя на Федерер към топ 8 и евентуален мач с Джокович го очакват още възможни двубои срещу Тейлър Фриц, Феликс Ожие-Алиасим или Матео Беретини.

Двукратният финалист в Париж Доминик Тийм също не е ясно в каква форма се намира, а неговото първо препятствие е опитния испанец Пабло Андухар. В тази четвъртина е още и Александър Зверев, който в първите си два мача ще срещне квалификанти.

Световният №2 Даниил Медведев пък ще търси първа победа на Ролан Гарос срещу казахстанеца Александър Бублик. Потенциално руснакът може да играе в 4-ти кръг с нашия Григор Димитров.

Един от скритите фаворити Стефанос Циципас също е в тази четвъртина. На старта гръцкият тенисист, който е миналогодишен полуфиналист на Ролан Гарос има коварна задача срещу опитния Жереми Шарди.

Основната схема в Париж стартира на следващия понеделник, 30 май, а всичко най-интересно от нея ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външният министър: Стабилността и сигурността в Източното съседство са приоритет за България
Външният министър: Стабилността и сигурността в Източното съседство са приоритет за България
Бивш треньор на Левски пое Шефилд Юнайтед
Бивш треньор на Левски пое Шефилд Юнайтед