НОВИНИ

Янев и Карамфилов отличиха Берое преди гостуването на Рилски спортист в Стара Загора

Милен Костов
от Милен Костов
13:29, 20.01.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
александър янев също оттегли националния отбор баскетбол
Снимка: БФ Баскетбол
Слушай новината

Баскетболните национали на България Александър Янев и Деян Карамфилов отличиха успехите на Берое през настоящата кампания.

Рилски спортист гостува на Берое в шампионатен мач от 7-ия кръг на Националната баскетболна лига. Играчите на Рилецо ще се завърнат в Стара Загора, където имаха ключови роли през годините. Сашо Янев е бивш капитан на тима, а Дидо носи три пъти през годините и екипа на Берое.

"Надявам се да стане хубав мач и да има хора в залата. Отборът на Берое до момента показва добра игра, като домакини играят силно. Ако подходим сериозно и бъдем концентрирани ще победим. Отборът на Берое е част от моето семейство. Прекарах много хубави години и имам много приятели в Стара Загора. Ще ми бъде малко странно да застана срещу бившия ми отбор, но това е спортът. В момента са в труден период от финансова гледна точка, но съм сигурен че нещата ще се оправят и отборът ще се стабилизира. Стара Загора заслужава да има добър баскетбол. Мачът може да бъде труден, ако ние си го направим труден. Това ще ни бъде трети мач за шест дни и може да има малко умора. Но това ни е работата на нас играчите да бъдем готови и да дадем всичко от себе си. Надявам се и двата отбора да играем красив баскетбол, защото все пак го правим заради нашите фенове", сподели Александър Янев за страницата на Берое в социалната мрежа Фейсбук.

Деян Карамфилов очаква труден мач и прогнозира победа за самоковци.

"Очакванията не са по различни от всеки предходен мач, а те са за победа и на 100% да играем. Надявам се да се поздравим с успех, предвид това, че очакваме труден мач. Дерби е! С доста добро чувство се сещам за Стара Загора. Прекарал съм доста приятно време в клуба и в самия град. Винаги се чувствам добре да играя пред старозагорската публика, сред които имам добри приятели, които искам да видя. Дано залата да се напълни както преди. Очаквам да е труден мачът, тъй като Берое играе силни домакински мачове, а ние последните 2 - 3 мача сме колебливи и имаме своите проблеми. Предвид това очаквам да е много труден мачът, но се надявам накрая да спечелим", допълни той.

Двубоят е в събота, 21 януари, от 18.30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
24-годишна шофьорка се блъсна в дърво на Подбалканския път и загина
24-годишна шофьорка се блъсна в дърво на Подбалканския път и загина
Транспортните министри на България и Сърбия обсъдиха подобряването на жп инфраструктурата между двете страни
Транспортните министри на България и Сърбия обсъдиха подобряването на жп инфраструктурата между двете страни