НОВИНИ

Яник Синер и Стефанос Циципас не срещнаха проблеми по пътя си към осминафиналите на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:21, 19.01.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
яник синер стефанос циципас срещнаха проблеми пътя осминафиналите australian open
Слушай новината

Яник Синер и Стефанос Циципас продължават с успешното си представяне на Australian Open, след като рано тази сутрин и двамата си осигуриха място в осминафиналите на откриващия за годината турнир от Големия шлем.

Поставеният под №4 Синер стигна до своята трета последователна чиста победа в Мелбърн, надигравайки в мача си от третия кръг аржентинеца Себастиан Баес.

Италианецът започна двубоя на много високи обороти, спечелвайки 12 от първите 13 гейма, за да си осигури аванс от два сета, а в третия Яник се нуждаеше от един единствен пробив, за да фиксира крайното 6:0, 6:1, 6:3 в своя полза след малко по-малко от два часа престой на корта.

В спор за участие на четвъртфиналите в турнира Синер ще се изправи срещу миналогодишния полуфиналист Карен Хачанов, който днес елиминира в четири сета чеха Томаш Махач - 6:4, 7:6(4), 4:6, 7:6(5).

Междувременно, финалистът от последното издание на Australian Open Стефанос Циципас също си осигури място в осминафиналите след трисетов успех над французина Люка ван Аш.

Първата ракета на Гърция изигра най-силния си двубой от началото на надпреварата и напълно заслужено се наложи над своя съперник с 6:3, 6:0, 6:4 за малко повече от два часа игра.

Така, в следващата фаза поставеният под №7 Циципас ще играе срещу 12-ия в схемата Тейлър Фриц. Американецът елиминира в четири сета представителя на Унгария Фабиан Марожан - 3:6, 6:4, 6:2, 6:2 и едва за втори път в своята кариера ще играе в четвъртия кръг в Мелбърн.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сабаленка не загуби гейм в третия кръг на Australian Open, Коко Гоф също продължава напред
Сабаленка не загуби гейм в третия кръг на Australian Open, Коко Гоф също продължава напред
Млада жена се нуждае от средства за лечение на рядко заболяване
Млада жена се нуждае от средства за лечение на рядко заболяване