НОВИНИ

Ясен Петров: Първите 15 минути бяха сблъсък с реалността

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:30, 26.03.2021
Чете се за: 01:09 мин.
Футбол
ясен петров първите минути бяха сблъсък реалността

Селекционерът на националният ни отбор по футбол Ясен Петров обяви, че отборът му се е сблъскал с реалността, след загубата с 1:3 от Швейцария в световните квалификации.

Трикольорите започнаха кошмарно двубоя на "Васил Левски", като още до 13-та минута изоставаха с 0:3 след груби грешки в защитата.

"Определено мачът беше сблъсък с реалността, особено в първите 15 минути. Но отборът в този си вид се вижда за първи път, имахме само три дни тренировки. Направихме много детински грешки. Не знам от какво се направиха тези грешки, дали от притеснение или от прекомерно желание. А такъв сработен отбор като Швейцария няма как да не накаже тези грешки.

Въпреки тежкото начало, наставникът отчете, че през втората част "лъвовете" са се опитали да се борят и според него, това донякъде се е получило.

"През втората част се опитахме да поиграем футбол, да пресираме високо и донякъде се получи. Наистина играчите изглеждаха плахи, което не мога да си го обясня. На тренировките такова нещо не съм видял, не мога да си го обясня това поведение. Вие видяхте че можем да дадем битка през второто полувреме.Но след 0:3 е много трудно да се вдигнеш."

Петров акцентира и върху факта, че тримата централни бранители за пръв играят заедно на терена и това го е провокирало да не прави никакви промени там, за да може да се напаснат самите футболисти.

"Трябва да отбележим, че защитата в тази вид се виждат за първи път. Не искахме там да правим, защото постепенно влязохме в мача. Но като ръст, физика швейцарците са с класа над нас. Затова и решихме да направим промени в атаката, а не в защитата. И мисля, че всички, които влязоха, се включиха добре."

Накрая селекционерът подчерта, че за 3 дни не могат да бъдат направени чудеса, но призова неговите момчета към пълна концентрация от първата минута.

"За 3 дни няма как да направим чудеса. Но имайте предвид, че Швейцария е един от отборите, който знае как да владее топката. Поуките, които трябва да си извлечем са, че трябва да сме много концентрирани. Защото всяка една минимална грешка се наказва и днес го видяхме“, каза Петров след двубоя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Граждани от съседни страни се ваксинират в Сърбия
Граждани от съседни страни се ваксинират в Сърбия
COVID-19 спря откритите заседания в съда в Асеновград
COVID-19 спря откритите заседания в съда в Асеновград