НОВИНИ

Ясни са часовете за мачовете на ЦСКА и Лудогорец в евротурнирите

ЦСКА
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:05, 12.08.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА ще посрещне Базел в четвъртък, 18 август, от 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Това стана ясно, след като от УЕФА публикуваха програмата за плейофите за влизане в групите на Лига на конференциите.

"Армейците" са домакини на швейцарския гранд в първия мач, а седмица по-късно гостуват в реванша, който също ще се играе от 20:00 часа.

Хърватинът Дуйе Струкан ще ръководи първия мач, като негови помощници са Ален Якшич и Боян Зоненица. Четвърти съдия ще е Иван Бебек. Реваншът пък бе поверен на португалски екип с главен съдия Антонио Нобре. Асистенти ще са Педро Рибейро и Педро Мартинш, а четвърти съдия Андре Нарсизо.

По същото време Лудогорец ще играе с Жалгирис в сблъсък за участие в групите на Лига Европа. "Орлите" посрещат своя съперник в четвъртък от 20:45 часа, а реваншът в Литва е на 25 август от 19:00 часа.

Междувременно от УЕФА обявиха имената на реферите, които ще ръководят двата мача на шампионите. Първата среща е в Разград на 18 август (четвъртък) и главен съдия ще бъде Иван Кружляк от Словакия. Той ръководи мачове под егидата на УЕФА от 2012 г., като през 2013 г. свири мач на Лудогорец. Той е от груповата фаза на Лига Европа, като тогава "орлите" записват една от най-големите си европобеди в историята си, след като надвиват ПСВ Айндховен като гост с 2:0 с голове на Роман Безяк и Върджил Мисиджан. Впоследствие разградчани стигнаха до 1/8-финалите на турнира, където отпаднаха от Валенсия.

Мачът в Литва, който е на 25 август, е поверен на германеца Харм Осмерс. В миналото той също е свирил мачове на "орлите", като през 2021 г. той е главен съдия при нулевото равенство на отбора срещу Мура в двубой от втория предварителен кръг на Шампионска лига. 37-годишният Осмерс има голям опит в Бундеслигата, където до момента е ръководил 78 мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.сbnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Илиев тренира с деца от школата на Локомотив Пд
Димитър Илиев тренира с деца от школата на Локомотив Пд
Министерството на туризма започва мащабна рекламна кампания за привличане на туристи
Министерството на туризма започва мащабна рекламна кампания за привличане на туристи