НОВИНИ

Язид Ал-Раджи с първа етапна победа на Рали Дакар 2023, Ал-Атия продължава да води убедително

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:00, 07.01.2023 (извънредно)
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
язид раджи първа етапна победа рали дакар 2023 атия продължава води убедително
Слушай новината

Пилотът от Саудитска Арабия Язид Ал-Раджи спечели първата си етапна победа в тазгодишното Рали Дакар, след като беше най-бърз в 528-километровата отсечка между Рияд и Ал Дауадими.

За Ал-Раджи това е общо четвърти етапен успех в Дакар, но след вчерашния кошмарен ден саудитецът изостава на повече от 5 часа от лидера Насер Ал-Алтия и едва ли ще успее да повтори успеха си от миналата година, когато завърши трети.

В същото време водачът Ал-Атия днес кара предпазливо и в крайна сметка финишира едва 14-ти на изоставане от 19:12 минути от своя съотборник в Тойота Язид Ал-Раджи.

Въпреки това миналогодишният шампион в Дакар продължава да води убедително в генералното класиране с аванс от над един час пред втория Хенк Латеган и час и 10 минути пред третия Лукаш Мораеш.

Днешният 7-ми етап пък бе белязан от тежкия инцидент на нидерландеца Ерик ван Лун, който катастрофира на 99-ия километър. В резултат на сблъсъка той първоначално е загубил съзнание, но след това, за щастие, се е свестил. Ван Лун е бил откаран за прегледи, а малко по-късно самият той сподели, че се чувства добре.

При мотоциклетистите промени в класирането няма, тъй като метеорологичните условия в Саудитска Арабия наложиха днешния етап да бъде отменен. Така, лидер продължава да бъде американецът Скайлър Хоус с аванс от 1:55 минути пред Тоби Прайс.

При камионите най-бърз днес беше Янус ван Кастерен, който продължава да се движи трети в генералното подреждане на изоставане от 22:11 минути от лидера Алейш Лопрайс. Днес чехът финишира втори в етапа и така увеличи преднина си на върха пред Мартин ван ден Бринк на 2 минути.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Първанов: Президентска република у нас е непостижима
Георги Първанов: Президентска република у нас е непостижима
Георг Георгиев, ГЕРБ: Искаме да видим намеренията на партията, която получи третия мандат
Георг Георгиев, ГЕРБ: Искаме да видим намеренията на партията, която получи третия мандат