НОВИНИ

Йордан Лечков: Новият президент ще управлява само 7 месеца, четете устава

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:49, 26.03.2021
Чете се за: 01:05 мин.
Футбол
йордан лечков новият президент управлява месеца четете устава

Членът на изпълкома на БФС Йордан Лечков говори пред медиите след загубата на България с 1:3 от Швейцария на старта на квалификациите за Световното първенство в Катар през 2022 година.

Въпреки тежкия старт на "лъвовете", основната тема на разговор беше предстоящият извънреден конгрес на БФС през месец юни, на който трябва да бъде избран нов президент на централата.

Самият Лечков коментира, че според устава новият ръководител ще управлява само седем месеца, тъй като през 2022 година трябва да се проведе редовния конгрес. Освен това, един от героите от САЩ 94 сподели, че не вижда като нещо реално евентуалната кандидатура на Димитър Бербатов и Петър Величков.

“На 25 юни ще се проведе извънреден конгрес, а през 2022-а редовен. Четете устава, това е реалността. По друг начин няма как да бъде. Йордан Лечков още в самото начало ви каза, че не е подал оставка. Които са подали, те си носят отговорност. Аз стоя пред вас - не се крия. Не мога да коментирам кой трябва да е новият президент. Дайте да видим реални кандидатури. Аз реална кандидатура още не съм видял. Бербатов - Величков? Дайте да коментираме нещо реално”, обяви Лечков.

Относно самата среща с "кръстоносците" бившият кмет на Сливен заяви, че футболистите са били в предстартова треска заради новия селекционер, но допълни, че през втората част са показали малко по-агресивното си лице.

“Предстартова треска, нов състав, нов треньор. Нормално. Не трябва да забравяме срещу кого играем. Техните футболисти са в Бундеслигата, Италия, Англия. Винаги съм твърдял, че трябва да се мисли мач за мач. Срещу Италия да си направят съответните изводи треньорското ръководство и ако трябва да сменят състава. Ако могат да си направят състава по-оптимален, имат по-реални шансове срещу Италия. Ако не се сбиеш, ще те удрят. През второто полувреме момчетата се сбориха и им се получи, но трябва да има повече агресия. Тежка е групата, няма какво да се заблуждаваме.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зелен коридор за ваксинация в ИСУЛ в София
Зелен коридор за ваксинация в ИСУЛ в София
Европейските лидери потвърдиха пропорционалното разпределение на ваксините
Европейските лидери потвърдиха пропорционалното разпределение на ваксините