НОВИНИ

Йордан Минчев отново ще играе в Унгария

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:43, 08.07.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Снимка: БФ Баскетбол
Слушай новината

Българският баскетболен национал Йордан Минчев през следващия сезон отново ще се състезава в унгарското баскетболно първенство, като ще носи екипа на Атомерьомю Пакш.

При представянето си Минчев изрази задоволството си от факта, че отново ще може да се състезава в Унгария и си пожела един добър дебютен сезон в Атомерьомю.

"Много съм развълнуван, че отново ще имам възможност да играя в Унгария и в отбор като Атомерьомю. Познавам името, което тимът си е изградил в страната и това е страхотно. Познавам и лигата, баланса на силите, а феновете винаги създават чудесна атмосфера. Много харесвам това в Унгария. В предишния сезон отборът имаше трудности, но това е в миналото. Нямам търпение да направим един по-добър сезон и трибуните отново да са пълни с фенове", сподели Йордан Минчев.

През изминалия сезон Атомерьомю Пакш завърши на последното 14-то място в редовния сезон. В битката за местата от 11-то до 14-то тимът от Пакш се изкачи с една позиция и в крайна сметка трябваше да играе в мач за оцеляването си в елита срещу Печ, но след успех с 2-1 победи в серията Атомерьомю запази мястото си в най-високото ниво на унгарския баскетбол.

С трансфера си в тима от Пакш Йордан Минчев ще започне втори пореден сезон в Унгария, след като стартира сезон 2021/22 като играч на Оршолани. През февруари тази година обаче българският национал се наложи да претърпи операция, след която довърши разтрогна договора си с унгарския тим и довърши сезона в състава на Левски Лукойл.

Преди няколко дни Минчев отново получи травма по време на гостуването на българския национален отбор в Босна и Херцеговина в мач от световните квалификации. Все още не е ясно колко е сериозна контузията на 23-годишният състезател.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служители на „Напоителни системи“ излязоха на протест в Русе в защита на директорката си
Служители на „Напоителни системи“ излязоха на протест в Русе в защита на директорката си
Атанас Славов: От "Демократична България" настоявахме да се води институционален разговор с групата на ИТН
Атанас Славов: От "Демократична България" настоявахме да се води институционален разговор с групата на ИТН