НОВИНИ

Юлиан Ангелов: Няма такова нещо - не плащаш данъци в България, нямаш право да гласуваш

bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 25.05.2021
Чете се за: 02:50 мин.
Избори 2023
Слушай новината

ВМРО, "Воля" и НФСБ тръгват обединени към изборите на 11 юли без лидерите в листите.

По този повод Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО, коментира в "Още от деня":

"Посланието към избирателите е, че не искаме негативите към обществото, които са натрупали политическите партии в България, да тежат. Искаме да направим обединение, което занапред да няма проблеми. Това, което направиха лидерите на тези партии, които влязоха в коалиция, наистина е похвално".

Ангелов изясни, че са изпратили покана към всички партии, които изявяват себе си като патриотични и родолюбиви за включване в коалиция. Само тези, които са се отзовали на предложението, са част от нея.

"Видяхме, че в този кратък парламент бяха извършени няколко нередни неща, включително и отстъпването от националните ни интереси с това да се даде възможност да се разкриват безброй секции в Република Турция", каза Ангелов.

Той поясни, че ВМРО винаги е било в подкрепа българите зад граница да гласуват. Уточни, че тези българи гласуват по съвест и убеденост, а в Турция се гласува, както каже Ердоган или турските служби.

"Когато в 43-ото Народно събрание се променяше избирателният кодекс, ние взехме най-голямата бройка на секция в чужбина, разкрита по доброволния принцип - 35. Не сме направили нищо лошо в ущърб на българите зад граница. Интересно е как избирателите в Турция ще гласуват с машини, като 90% не могат да пишат и четат на български език? Ако ЦИК и външно министерство не предприемат мерки във всяка една секция да бъде заснето как се гласува, то значи на всяка една машина ще бъде поставен човек, който ще натиска копчето на избирателите", допълни организационният секретар на ВМРО.

ЦИК настоява от Регионалното министерство за уверение на българите, които са на почивка да гласуват.

"Юристите трябва да говорят какво е позволено и какво не в изборния кодекс. Няма такова нещо отиваш на почивка, имаш право да гласуваш. Няма такова нещо - не плащаш данъци в България, нямаш право гласуваш", заяви Ангелов.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Режимът на Минск срещу опозицията: Признания, направени под натиск
Режимът на Минск срещу опозицията: Признания, направени под натиск
ЦИК: Може да гласуваме в мястото на почивка с регистрация на временен адрес
ЦИК: Може да гласуваме в мястото на почивка с регистрация на временен адрес