НОВИНИ

Задълбочава се скандалът с изтичане на лични данни в Албания

правила влизане българите албания септември
Снимка: pixabay.com/
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:41, 24.12.2021
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Втората база данни за заплати, работни места и лични данни на граждани в публичния и частния сектор за месец април с обявяване на телефонните им номера, допълнително задълбочава скандала с изтичането в обществеността на лична информация на гражданите.

В данните за април 2021 г., които съвпадат с парламентарните избори, има втора страница, на която са изброени трите имена, дата на раждане и телефонен номер на около 900 000 граждани.

"Този списък показва, че най-голямото плащане на месечна заплата е в Държавната разузнавателна служба (ШИШ), където е изплатена заплата в размер на около 590 000 евро. Мениджърите на банки и петролни компании имат високи доходи, които достигат до 90 000 евро на месец, съобщава "Ора Нюз".

Но според същия източник най-тревожен е скандалът с разкриването на самоличността на разузнаването или други агенти, чиято работа трябва да се пази в тайна, за да не се застрашава тяхната безопасност.

Според публикувания през април списък в сравнение с публикувания по-рано за януари броят на служителите се е увеличил с 60 000.

Това, което допълнително бунтува гражданите за начина, по който се харчат парите им, е фактът, че кметът на Тирана Ерион Велиай плаща по 18 000 евро на месец за 20 съветници, тоест около 200 000 евро на година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конте определи срещата с Висшата лига като загуба на време
Конте определи срещата с Висшата лига като загуба на време
Трети двубой от предстоящия кръг на Висшата лига бе отложен
Трети двубой от предстоящия кръг на Висшата лига бе отложен