НОВИНИ

Загина 4-кратният рали шампион на България Мирослав Ангелов

мирослав ангелов георги гаджев триумфираха рали българия
bnt avatar logo
от БНТ
18:07, 21.10.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загина днес вследствие на тежък инцидент по време на тестове на макадам близо до Шумен. Състоянието на неговия навигатор Георги Гаджев е стабилно, като той е настанен в болница в интензивно отделение с фрактура на таза и е в съзнание.

Новината за смъртта на Ангелов бе потвърдена от бившия заводски пилот в Световния рали шампионат (WRC) Кристиан Солберг, изпълняваше ролята на треньор на българския състезател и пристигна у нас във вчерашния ден.

Фаталната катастрофа се е случила по време на втория ден от тестовете, като инцидентът е бил на дълга права и с много висока скорост. Автомобилът на Ангелов и Гаджев се е ударил челно в бетонна стена. След удара колата се е запалила, а Гаджев е успял да извади от горящия автомобил Миро, който обаче за съжаление е починал по-късно от вътрешните наранявания, които е получил при удара

Мирослав Ангелов провеждаше двудневни тестове, като четирикратният рали шампион възнамеряваше да кара в Световния рали шампионат догодина в група WRC2. Българският пилот планираше да обяви своето решение да кара в 7 надпревари от WRC2 догодина по време на предстоящото рали "Япония" (16-19 ноември).

Трагедията с Ангелов е поредната тежка загуба за българския автомобилен спорт след смъртта на един от най-големите таланти на България – Тодор Славов пред 8 години по време на рали "Твърдица", а през 2021 г. загубихме и Георги Георгиев по време на състезание от планинския шампионат.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли как машините за гласуване да бъдат манипулирани?
Има ли как машините за гласуване да бъдат манипулирани?
Рали шампионът Мирослав Ангелов загина при тренировка на черен път
Рали шампионът Мирослав Ангелов загина при тренировка на черен път